Чутки про зниження підтримки України у війні — Білий дім відреагував
Категорія
Політика
Дата публікації

Чутки про зниження підтримки України у війні — Білий дім відреагував

Чутки про зниження підтримки України у війні — Білий дім відреагував
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена не фіксує ознак зменшення підтримки військової допомоги України з боку США. З такою заявою виступив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Джерело: Білий дім

У США прокоментували чутки про зниження підтримки України

Як запевнив Джон Кірбі, протягом усієї російсько-української війни у США бачили "тверду підтримку з боку американського народу, тверду підтримку з боку Конгресу – як двопартійну, так і двопалатну – щодо продовження підтримки України".

Він також звернув увагу на те, що вкрай важливо не лише для народу України, але й для європейських союзників і партнерів США.

Зокрема для наших союзників по НАТО, враховуючи, що ці бойові дії відбуваються на порозі багатьох з цих союзників по НАТО, – пояснив представник команди Джо Байдена.

Він також не заперечує той факт, що потужна та регулярна підтримка українського народу є важливою і для "національної безпеки американського народу".

Якщо деякі американці не відчувають цього або після цього... я думаю, що важливо пам'ятати, що якщо ми просто сидітимемо склавши руки і дозволимо Путіну перемогти, дозволимо йому захопити Україну, то де це зупиниться далі? – поцікався Джон Кірбі.

Звідки з'явилися чутки про зниження підтримки України

Нещодавно CNN оприлюднив результати свого нового соцопитування, в якому йшлося про те, що нібито 55% американців вважають, що Конгрес не повинен надавати додаткове фінансування на підтримку України, а 51% стверджує, що США вже зробили достатньо для допомоги Києву.

Не можна не згадати про те, що за 1,5 року війни США виділили понад 66 мільярдів доларів загальної допомоги Києву, що є рекордним показником за всю історію Штатів.

За попередніми даними, незабаром команда Джо Байдена також представить Конгресу додатковий запит на фінансування України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?