США готують для України новий пакет військової допомоги та додатковий бюджет
Категорія
Україна
Дата публікації

США готують для України новий пакет військової допомоги та додатковий бюджет

США готують для України новий пакет військової допомоги та додатковий бюджет
Джерело:  online.ua

Очікується, що 8 серпня представники адміністрації президента США оголосять про виділення нового пакету військової допомоги у розмірі 200 млн доларів. Окрім цього у Білому домі прагнуть створення додаткового бюджету на фінансування обороних потреб України.

Джерело:  Reuters

Що увійде до нового пакету військової допомоги від США 

Представники Білого дому пояснили, що в рамках розподілу коштів, спрямованих на допомогу Україні у розмірі 6,2 млрд доларів, виявлених внаслідок бухгалтерської помилки в Міноборони США, були вивільнені додаткові кошти.

Помилка призвела до того, вартість пакетів військової допомоги Україні була значно завищена.

Так, у травні в Міністерстві оборони США оголосили про те, що помилково завищили вартість озброєнь, наданих Україні. Співробітники Пентагону тоді використали "відновлювальну вартість" замість "вартості, що амортизується" для підрахунку ціни боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправленого українській стороні.

За словами офіційних осіб США, початок використання цих виявлених коштів - дуже важливий, оскільки вони є останнім із раніше санкціонованих Конгресом коштів у розмірі 25,5 млрд доларів, які адміністрація Байдена може використати для доставки зброї із запасів США у разі надзвичайної ситуації.

Також американські чиновники розповіли, що зараз Вашингтон працює над запитом на додатковий бюджет для продовження допомоги Україні.

За словами офіційних осіб, очікуване у вівторок оголошення про виділення 200 мільйонів доларів стане першим траншем непередбачених доходів у розмірі 6,2 мільярда доларів, раніше санкціонованих Президентським управлінням США із вибірки коштів.

До цього пакету входили:

  • обладнання для розмінування,

  • протитанкова зброя TOW та AT4,

  • знаряддя та боєприпаси,

  • перехоплювачі ППО виробництва Lockheed Martin Corp (LMT.N) для системи Patriot,

  • ракети керованої реактивної системи залпового вогню (GMLRS),

  • протитанкові ракети Javelin, вироблені спільним підприємством Lockheed та RTX Corp (RTX.N),

  • а також інше обладнання.

Що відомо про збільшення фінансування оборонних потреб України з боку США

Зазначається, що представники Білого дому працюють над запитом щодо виділення додаткових коштів для фінансування військової підтримки України.

Він може бути готовий до розгляду в Конгресі цієї осені.

За словами американського чиновника, адміністрація "працює над пакетом документів, який Конгрес має розглянути цієї осені".

Також він уточнив, що деталі ще мають визначити Управління бюджету Штатів.

Але я думаю, що у нас будуть дуже вагомі аргументи, і ми сподіваємося отримати підтримку Конгресу для подальшого фінансування - зокрема, для збільшення виробництва боєприпасів та закупівель боєприпасів для підтримки України, - заявив керівник програми закупівель озброєнь для Пентагону Даг Буш.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?