Україна спробує послабити Росію на зустрічі в Саудівській Аравії — NYT
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна спробує послабити Росію на зустрічі в Саудівській Аравії — NYT

Україна спробує послабити Росію на зустрічі в Саудівській Аравії — NYT
Джерело:  online.ua

5 серпня у Саудівській Аравії розпочнеться зустріч за участі країн, які переважно залишилися осторонь війни РФ проти України. Київ почав нову кампанії з нарощування дипломатичної сили для ізоляції та послаблення Росії.

Джерело: The New York Times

Зустріч у Саудівській Аравії щодо України

Україна та Саудівська Аравія запросили дипломатів близько 40 урядів на переговори в порту Джидда на Червоному морі.

Серед учасників - Китай, Індія, Бразилія, Південна Африка та деякі багаті на нафту країни Перської затоки, які намагалися підтримувати добрі відносини як з Україною, так і з Росією протягом війни.

Багато запрошених урядів відкидають саму концепцію вибору сторін, розглядаючи війну як змагання між глобальними державами, у якому вони не хочуть брати участі, - пише видання.

Очікується, що зустріч буде відправною точкою великого дипломатичного поштовху України в найближчі місяці, щоб спробувати підірвати Росію.

Переговори у Джидді навряд чи наблизять війну до кінця, і що багато із запрошених країн навряд чи змінять свою позицію, за словами українських та західних офіційних осіб.

 Усі хочуть, щоб війна закінчилася, враховуючи економічні труднощі, які вона спричинила, але цього може бути недостатньо, щоб змусити нейтральні країни, як Індонезію, Індію, Мексику, Чилі та Південну Африку повернутися проти Москви.

Восени Україна планує саміт на підтримку формули миру з 10 пунктів, сподіваючись, що вона стане основою будь-якого майбутнього врегулювання.

Зеленський дав нові завдання послам України

2 серпня президент України Володимир Зеленський відкликав своїх послів на надзвичайну стратегічну сесію щодо того, як донести повідомлення країни до світу.

Він сказав послам, що вони повинні використовувати всі наявні в їх розпорядженні інструменти — «офіційні та неофіційні, інституційні та медійні, культурну дипломатію та силу звичайної людської щирості», — щоб переконати як непохитних союзників, так і країни, які здебільшого залишалися нейтральними, що єдиний шлях до міцного миру – це повна поразка Росії.

За словами Зеленського, першочерговим завданням було дати зрозуміти світу, що будь-яке припинення війни, яке залишить Росію під контролем величезних частин України, буде лише прелюдією до нового насильства.

Міць наших воїнів на фронті багато в чому є наслідком сили наших домовленостей з нашими друзями та партнерами, - сказав він.

Читайте також:

  • Китай погодився взяти участь у мирному саміті в Саудівській Аравії

  • Коли відбудеться масштабний саміт щодо миру в Україні — дані Politico

  • Саудівська Аравія планує провести переговори щодо України за участі 30-ти країн — WSJ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?