Коли відбудеться масштабний саміт щодо миру в Україні — дані Politico
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли відбудеться масштабний саміт щодо миру в Україні — дані Politico

Коли відбудеться масштабний саміт щодо миру в Україні — дані Politico
Джерело:  online.ua

Протягом останніх тижнів триває активна підготовка до зустрічі представників 30 держав світу під керівництвом Саудівської Аравії щодо миру в Україні. Головним результатом цих переговорів повинен стати глобальний саміт миру, що, за даними журналістів, може відбутися уже восени.

Джерело: Politico

Саміт щодо миру в Україні: що відомо

Що важливо розуміти, йдеться не про Глобальний саміт миру, який відбудеться наприкінці цього року.

За словами журналістів, це новий рівень "саудівського формату" – тобто зустріч лідерів тих держав, які найближчими днями зустрінуться в Саудівській Аравії.

У Копенгагені в червні вже була зустріч представників іноземних держав, проте консультації називають не дуже вдалими з огляду на малу залученість держав Глобального півдня – Латинської Америки, Африки, Близького Сходу та Південно-Східної Азії. Тому саміт під керівництвом Саудівської Аравії – спроба виправити це і залучити більше країн.

За попередніми даними, учасниками перемовин стануть 30 країн світу – Бразилія, Індія, Туреччина, Японія, Мексика, країни Європи та інші.

Всі розраховують на те, що до переговорів долучиться Китай, адже на це може вплинути безпосередньо Саудівська Аравія.

Чому саміт відбудеться у Саудівській Аравії

Не можна також не згадати про те, що саме Саудівська Аравія є унікальним гравцем на міжнародній арені, оскільки не втрачає політичні зв'язки ні з Росією, ні з США.

Очікуваним результатом цієї зустрічі є саміт лідерів країн, які зустрінуться під керівництвом саудитів. ЗМІ стверджують, що це може відбутися уже у вересні або на полях Генасамблеї ООН, або ж на саміті G20 в Індії. Якщо Саудівській Аравії вдасться залучити Китай, то, ймовірно, варто очікувати на проміжний саміт щодо миру за участю Сі Цзіньпіна в тому числі.

Що цікаво, країну-агресорку на зустріч щодо миру в Україні не запросили, оскільки вона продовжує демонструвати небажання завершувати війну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?