«Чув від нього лише ультиматуми»: Єпіфаній розповів подробиці конфлікту з Філаретом
Категорія
Україна
Дата публікації

«Чув від нього лише ультиматуми»: Єпіфаній розповів подробиці конфлікту з Філаретом

«Чув від нього лише ультиматуми»: Єпіфаній розповів подробиці конфлікту з Філаретом
Джерело:  online.ua

Предстоятель Православної церкви України митрополит Єпіфаній заявив, що його діалог з почесним патріархом Філаретом зайшов в глухий кут. Умови, які висуває колишній очільник УПЦ КП є категорично неприйнятними. Про це Єпіфаній розповів в ефірі «Радіо НВ», інформує ONLINE.UA.

За словами Єпіфанія, він не може виконати умови, які йому висунув почесний патріарх Філарет, оскільки рішення, про які йде мова, були прийняті колегіально. Як стверджує митрополит ПЦУ, він намагався знайти компроміс, але «чув лише мову ультиматумів».

У списку умов, які йому поставив почесний патріарх Філарет, Єпіфаній назвав відновлення Київського патріархату і посади чинного патріарха, ухвалення статуту Київського патріархату або скликання Синоду Київського патріархату.

«Оскільки я побачив, що почесний патріарх не йде на жоден компроміс, а ставить тільки ультиматуми, і побачивши, що владні амбіції руйнують те, що було створено до цього часу, ми зараз ведем спілкування тільки через ЗМІ», – заявив Єпіфаній.

Як відомо, кілька днів тому Філарет оголосив, що на 20 червня збирає Помісний собор УПЦ КП. У відповідь на це вчора прес-служба Київської митрополії ПЦУ випустила заяву, в якій міститься попередження, що в разі скликання собору почесного патріарха Філарета чекатиме відлучення від церкви.

Нагадаємо, що 11 червня Філарет відмовився визнавати Томос, мотивуючи своє рішення тим, що ПЦУ «служить грекам». У митрополита Єпіфанія подібні звинувачення відкидають, вказуючи на те, що в Томосі українській церкві надана повна автокефалія і вона є самостійною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?