Томос ми не приймаємо, - Філарет
Категорія
Україна
Дата публікації

Томос ми не приймаємо, - Філарет

Томос ми не приймаємо, - Філарет
Джерело:  Hromadske

Глава колишньої УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що не приймає Томос. За його словами, до отримання він не був ознайомлений з його змістом. З даною заявою почесний патріарх ПЦУ виступив на форумі української інтелігенції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Громадське".

На думку Філарета, не потрібно переходити з однієї залежності під іншу.

"Московський патріархат служить інтересам Москви, ПЦУ служить грекам. А хто служитиме Україні? Якби ми знали зміст, то 15 грудня не голосували б за автокефалію", – наголосив патріарх.

Як відомо, раніше нинішній почесний патріарх ПЦУ Філарет звинуватив главу церкви митрополита Епіфанія у відмові від домовленостей, досягнутих під час Об'єднавчого собору 15 грудня. За словами Філарета, сьогодні в Українській православній церкві відбувається "розділення, двовладдя, і це може призвести до сумних наслідків".
Патріарх додав, що на Соборі начебто досягли домовленості про те, що керуватиме новоствореною церквою в Україні він, а за кордоном її представлятиме митрополит Епіфаній. Проте цього не сталося. 
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ митрополита Єпіфанія та президента Петра Порошенка у порушенні раніше взятих домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?