Чи важко буде військовим реінтегруватися в суспільство після повернення з фронту — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи важко буде військовим реінтегруватися в суспільство після повернення з фронту — відео

Військові

Генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар розповів про ставлення суспільства до людей з ампутаціями та майбутню реінтеграцію військових.

Військових з ампутаціями не треба жаліти

Це вже буде частина нашого життя. І від цього ми нікуди не подінемося, ми бачимо таких молодих хлопців кожного дня, - каже Кухар про військових з ампутаціями.

Лікар вважає, що їх не потрібно жаліти, оскільки військові сприймають це дуже болісно.

 Нікого не жаліти, ставитися так, як, нічого не сталося у сприйманні цієї людини. І, звичайно, всіма силами підтримувати, очно, заочно, як хочете, задля того, щоб допомогти цим людям повернутися до нормального життя.

За словами лікаря, на сьогоднішній день є технології, які дозволяють людині відчувати себе повноцінним членом спільноти.

Це коштує великих грошей, але ж я вважаю, що держава не повинна на цьому економити в будь-якому випадку. Треба бути до цього готовим, як хочете. І морально, і фізично, і в будь-якому випадку. Повторю, тому що така війна, таке життя.

Реінтеграція військових в суспільство після повернення з фронту

Я вважаю, що буде дуже важко. Готова країна чи ні. Повторюсь, мабуть, жодна країна не готова до цього повною мірою. Тому що ті, хто в тилу, у них теж є певні психологічні проблеми, певні психотравми. Так, вони не такі, які наші громадяни, які будуть повертатися в фронту, вони інші.

На думку медика, головним питанням буде сумісність тих, хто повернеться з фронту, з цивільними: наскільки вони зможуть бути разом чи в родинах, чи на роботі, чи ще якимсь чином.

Звичайно, підготувати кваліфікованих фахівців з досвідом — це не справа одного місяця чи одного року. Тобто всі будуть вчити, навчаться зараз і будуть вчитися паралельно з тими, хто буде потребувати такої допомоги. І це нормально, це реалія нашого життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?