"Витримали з честю". Директор Чернігівської лікарні розповів про події у перші дні війни
Категорія
Україна
Дата публікації

"Витримали з честю". Директор Чернігівської лікарні розповів про події у перші дні війни

Владислав Кухар
Джерело:  online.ua

Генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар розповів, що в перші дні війни 30% медиків виїхали, але “бойовий костяк” залишився.

Директор Чернігівської лікарні розповів про події у перші дні війни

Мабуть, як колись ми всі читали в книжках, бачили там в фільмах щось подібне, от оно все підтверджується в житті буквально стовідсотково. Я навіть не очікував такого. Що я маю на увазі? Ті люди, на яких ти розраховував і, в принципі, сподівався, що вони залізні і залишаться, і все буде добре, поїхали. А ті, на якого ти, в принципі, так би мовити, не розраховував сильно, вони залишились, - сказав Кухар.

Лікар також зазначив, що медиків мотивувала любов до своєї праці.

Ну я думаю, по-перше, як би воно там банально не звучало, по-перше, мотивувала любов до своєї праці, до своєї роботи. Повторюю, можливо, банально, але ж взагалі життя — це банальна реча. Тому в даному випадку, це любов до своєї роботи, це розуміння, що більше ні на кого розраховувати, що тут більше ніхто не з'явиться звідки. Це тільки ми і сьогодні, і завтра, і післязавтра, - додав медик.

Крім того, Владислав Кухар розповів усі медики, коли починали працювати, обіцяли собі бути жертовними.

Можливо, дехто навіть сам не очікував, що він зможе, що він здатний і що у нього все получиться. Але ж, так би мовити, всі ці питання дали той результат, який нам допоміг все витримати з честью, - сказав він.

Що відомо про звільнення Чернігівщини

Битва за Чернігів була частиною військових дій, що розгорталися під час захисту України від військ Російської Федерації у рамках масштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого 2022 року.

З початку повномасштабної війни на Чернігівщині було зруйновано 27 мостів і шляхопроводів. У Чернігівській області російські солдати пошкодили або зруйнували близько 3,5 тисяч будівель, серед них 80 % — це житло.

38 воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини Чернігівщини зафіксувало Міністерство культури та інформаційної політики станом на 27 травня 2022 року.

В Чернігові російські військові завдали руйнувань 27 (з 34) школам та 37 (з 52) дитячим садкам, 3 (з 4) лікарням.

На 29 квітня 2022 року відомо про 68 дітей, постраждалих в Чернігівській області від дій російських військ з 24 лютого 2022.

Після звільнення області від російської окупації загарбники продовжили артилерійські обстріли та авіаційні удари по прикордонню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?