CNN заявляє про зміну Україною військових планів
Категорія
Політика
Дата публікації

CNN заявляє про зміну Україною військових планів

CNN заявляє про зміну Україною військових планів
Джерело:  online.ua

За словами американських журналістів, владі України довелося змінити свої військові плани на тлі витоку секретних американських документів Міноборони США.

Джерело:  CNN  з посиланням на своїх інсайдерів

Україна змінила військові плани — CNN

Редакція видання звертає увагу на те, що Штати шпигують не лише за своїми ворогами, а й за союзниками.

Цей факт справді шокував та розізлив деяких американських чиновників, які бояться, що ці викриття можуть не лише вплинути на репутацію офіційного Вашингтона, а й на відносини з партнерами.

Деякі з оригінальних документів викривають масштаби слабких місць Збройних сил України у зброї, ППО, обороні у період підготовки української армії до масштабного контрнаступу.

Що важливо також розуміти, витік стався саме тоді, коли США і Україна почали розвивати більш довірливі відносини у сфері обміну розвідувальною інформацією.

За словами інсайдера з оточення Володимира Зеленського, Україна вже змінила деякі свої військові плани через цей витік.

Як у Пентагоні реагують на витік даних

Як стверджують журналісти, Міноборони США наразі зробило все можливе для оцінки наслідків витоку.

Міністерство оборони продовжує вивчати і оцінювати достовірність сфотографованих документів, які поширюються в соціальних мережах і, як видається, містять чутливі і засекречені матеріали. Було розпочато міжвідомчу роботу, зосереджену на оцінці впливу цих фотографій на національну безпеку США, а також на наших союзників і партнерів, - заявила заступниця речника Пентагона Сабріна Сінгх.

Окрім того, у Міноборони США все-таки вирішили посилити контроль над потоком таких надсекретних документів, які доступні сотням людей в уряді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?