Південна Корея хоче обговорити зі США "витік документів Пентагону"
Категорія
Світ
Дата публікації

Південна Корея хоче обговорити зі США "витік документів Пентагону"

Південна Корея хоче обговорити зі США "витік документів Пентагону"
Джерело:  online.ua

Південна Корея була обізнана про повідомлення про "витік кількох секретних військових документів" США і має намір обговорити з Вашингтоном "питання, які торкнулися" внаслідок цього витоку.

Джерело: Reuters

Південна Корея хоче обговорити зі США "витік документів Пентагону"

Згідно з повідомленнями, які з'явилися в ЗМІ, один із військових документів, вкрадених із США, містить інформацію про внутрішні обговорення серед високопосадовців Південної Кореї щодо тиску з боку Вашингтона на Сеул, щоб той допоміг поставити зброю Україні, а також про відмову Південної Кореї від цього .

Документ не має дати, але в ньому йдеться про те, що Південна Корея погодилася продати артилерійські снаряди США, за умови, що "кінцевим користувачем" будуть американські військові. Проте вищі чиновники Південної Кореї висловили побоювання, що Сполучені Штати можуть перенаправити зброю на Україну. У зв'язку з цим, Південна Корея заявила про намір обговорити зі США питання, порушені внаслідок витоку документів.


Доповідь була частково заснована на даних розвідки, яка припускає, що Сполучені Штати шпигували за одним зі своїх найважливіших південнокорейських союзників.

Офіційний представник президента Південної Кореї відмовився відповідати на запитання про шпигунство США або підтверджувати будь-які деталі з документів, що просочилися.

На запитання про те, чи планує Південна Корея висловити протест або вимагати пояснень від США, чиновник, який відмовився назвати своє прізвище, сказав, що уряд вивчить прецеденти і справи, пов'язані з іншими країнами.

Які документи про Україну потрапили в мережу

Документи про українську армію виглядають як фотографії схем очікуваних поставок зброї, чисельності військ і батальйонів та інших планів.

Офіційні особи Пентагону визнають, що це законні документи Міністерства оборони, але копії, схоже, були змінені в певних частинах у порівнянні з їх оригінальним форматом.

Модифіковані версії, наприклад, завищують американські оцінки загиблих українських військових і занижують оцінки вбитих російських військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?