Coca-Cola оголосила про перехід на пляшки з переробленого пластику
Категорія
Світ
Дата публікації

Coca-Cola оголосила про перехід на пляшки з переробленого пластику

Coca-Cola оголосила про перехід на пляшки з переробленого пластику
Джерело:  online.ua

Компанія Coca-Cola у Сполучених Штатах розпочне перехід на використання пластикових пляшок з переробленого матеріалу. Передбачається, що таким чином буде скорочено його використання приблизно на 20% у порівнянні з 2018 роком. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на американський телеканал CNN.

За оприлюдненими подробицями, виробництво напою Sprite у країні перейде на прозорий пластик. Передбачається, що це буде впроваджено до 2022 року. Прозорий матеріал дозволить спростити процес утилізації.

Водночас компанія змінить обсяги пляшок. На території США напій продаватимуть у тарі місткістю близько 0,4 літра.

Впровадження нового підходу почнеться з Північного Сходу країни, де розташовані штати Нью-Йорк і Коннектикут. Водночас зміни торкнуться Флориди на Південному Сході й Каліфорнії на Заході.

“Ми прислухаємося до споживачів, а вони говорять нам, що хотіли б щось менше за розміром та зручніше для споживання. Ми скористалися цією нагодою, щоб зробити пляшки з повністю переробленого пластику”, - цитує телеканал Альпу Сутарію, генерального менеджера Coca-Cola зі стійкого розвитку.

Торік компанія стала об’єктом нищівної критики, спрямованої проти неї через надзвичайно високий рівень шкоди для довкілля. Екологічна організація Break Free From Plastic назвала виробника напоїв забруднювачем № 1 у світі з пластику.

Така критика не виглядає дивною, якщо згадати, скільки продукції Cоca-Cola можна знайти в будь-якому магазині, кафе, супермаркеті ледь не кожної країни світу. Експерти виявили логотип компанії на 13 834 фрагментах пластику на території 51 держави. Здебільшого сміття виявляли у парках і на пляжах.

Також наразі важко вирахувати, скільки такого пластику накопичується останніми роками у водах світового океану.

Згідно з даними медіа Vice, на Coca-Cola, PepsiCo та Nestlé подали до суду активісти руху Earth Island Institute. Вони стверджували, що мегакомпанії брешуть і не перероблюють свою пластикову тару.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда науковців розробила алгоритм для виявлення пластикового сміття в океані чи морі під час польоту. Згідно з уточненням фахівців Барселонського університету Іспанії, які займаються проєктом, розробка базується на нейромережі. Алгоритм здатний оцінити масштаби забруднення з повітря завдяки світлинам, які роблять безпілотні апарати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?