Науковці навчили штучний інтелект виявляти сміття у морі
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці навчили штучний інтелект виявляти сміття у морі

Науковці навчили штучний інтелект виявляти сміття у морі
Джерело:  online.ua

Команда науковців розробила алгоритм для виявлення пластикового сміття в океані чи морі під час польоту. Згідно з уточненням фахівців Барселонського університету Іспанії, які займаються проєктом, розробка базується на нейромережі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на New Atlas.

Алгоритм здатний оцінити масштаби забруднення з повітря завдяки світлинам, які роблять безпілотні апарати.

Тестування алгоритму передбачало надання йому близько 3,8 тисячі різноманітних світлин з узбережжя Каталонії у Середземному морі.

Під час вивчення роботи нейромережі дослідники покроково збільшували показники її ефективності, збільшуючи відповідно кількість світлин для аналізу.

“Велика кількість зображень морської поверхні, зроблена безпілотниками та літаками під час моніторингових кампаній у морі, дозволила нам розробити та протестувати новий алгоритм, який досягає 80% точності при дистанційному виявленні плаваючого морського макросміття”, - цитує видання фахівця Одея Гарсія-Гарана.

Слід зауважити, забруднення світового океану пластиком стало надзвичайною проблемою у новому сторіччі. Тони цього матеріалу вирують морями й іншими водоймами, а тим часом мікропластик вже знаходять в організмах морських істот світу чи навіть птахів.

Пандемія коронавірусу COVID-19 принесла людству нову загрозу, яка опосередкована пов’язана безпосередньо з інфекцією. Через поширення вірусу люди почали в надзвичайних обсягах користуватися синтетичними масками для обличчя чи медичними рукавичками, які забруднюють довкілля.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанії з України Go To-U та TOKA хочуть зробити користування екологічним приватним транспортом таким же звичним і комфортним, як водіння авто з двигуном внутрішнього згоряння.

Саме з цією метою компанія Go To-U створює міжнародну партнерську платформу, що дозволяє легко інтегрувати зарядну станцію в роботу будь-якого готелю чи ресторану, магазину, розважального центру, а також додати цю станцію до мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?