Cпецслужби Швеції підтвердили диверсії на "Північних потоках"
Категорія
Світ
Дата публікації

Cпецслужби Швеції підтвердили диверсії на "Північних потоках"

Cпецслужби Швеції підтвердили диверсії на "Північних потоках"
Джерело:  online.ua

Шведські спецслужби провели огляд місця витоку на газопроводах Північний потік 1 і 2. Вони підтвердили підозри у тому, що причиною вибухів була диверсія.

Джерело: Служба держбезпеки Швеції

Причиною вибухів на Північних потоках була диверсія

Повідомляється, що поліція безпеки проводить розслідування місця злочину за підтримки берегової охорони, збройних сил Швеції та шведського поліцейського управління.

Після огляду місця злочину поліція безпеки зробила висновок, що на Nord Stream 1 і 2 в економічній зоні Швеції сталися вибухи, які завдали значної шкоди газопроводам.

Під час огляду місця події вилучено певні докази.

У рамках попереднього розслідування поліція охорони постійно проводить різноманітні слідчі заходи. У рамках роботи зараз будуть розглянуті та проаналізовані конфіскації. Триваюче досудове розслідування має показати, чи можна комусь вручити підозру і згодом притягнути до відповідальності.

Повідомляється, що поліція оцінює витоки газу в Балтійському морі, як дуже серйозні.

Вибухи на Північних потоках

Нагадаємо, що 26 вересня РФ повідомила про зниження тиску на двох Північних потоках. На той момент газопроводи майже не працювали і не перекачували газ до Європи: Північний потік — 2 не запустили через вторгнення РФ в Україну, а Північний потік зупинили нібито на ремонт.

Загалом на трубопроводах зафіксували 4 витоки, робочою є лише одна труба Північного потоку -2.

1 і 2 жовтня витоки газу припинилися на обох газопроводах.

США, ЄС і НАТО заявили, що на трубопроводах сталася диверсія. Водночас європейські сейсмологи повідомили, що зафіксували зонах витоку підводні вибухи.

Британська розвідка допускає, що газопроводи атакували росіяни за допомогою підводних дронів. Сама РФ звинувачення, як зазвичай, відкидає. Пізніше там заявили, що готові доставляти газ по вцілілій трубі Північного потоку - 2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?