Curiosity надіслав нове видовищне селфі з Марса
Категорія
Технології
Дата публікації

Curiosity надіслав нове видовищне селфі з Марса

Curiosity надіслав нове видовищне селфі з Марса
Джерело:  online.ua

Марсохід Curiosity, який відправили на дослідження Червоної планети ще в 2012 році, продовжує вражати новими фото. Збираючи нові дані, щоб вчені нарешті змогли розгадати, чи були життя на Марсі, ровер періодично надсилає на землю знімки з унікальними пейзажами Червоної планети, які раніше ніколи ніхто не бачив. На цей раз Curiosity надіслав селфі, зроблене біля скелі Мон-Мірку. Він показав гору у всій красі і в повній величі, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт NASA.

Curiosity біля скелі Мон-Мірку (фото - phys.org)

Відзначається, що селфі складається з 60 зображень, зроблених за допомогою сканера Mars Hand Lens Imager на маніпуляторі марсохода 26 березня 2021 року, о 3070-й марсіанський день місії. Щоб зробити Селфі, Curiosity під'їхав ближче до гори, поруч з якою вже знаходиться зроблена раніше свердловина - з неї було взято зразок породи, що отримав назву "Нонтрон". До речі, породу, знайдену у скелі Мон-Мірку, так назвали не випадково. Справа в тому, що у Франції, недалеко від гори Мон-Мірку, на честь якої і назвали марсіанську скелю, є село Нонтрон і там вчені також виявили поклади нонтроніти - глинистого матеріалу з високим вмістом заліза.

Панорама Мон-Мірку на Марсі (відео):

Нагадаємо, на Марсі зараз знаходиться і марсохід Perseverance, який успішно приземлився на Червону планету 18 лютого 2021 року. Подорож Perseverance до Червоної планети тривала більше 6 місяців. Інженери назвали час приземлення Персі на Марс "сімома хвилинами жаху". Вони наголошували на тому, що послідовність посадки складна, і наведення на таке місце, як кратер Джезеро на Марсі, можливо тільки завдяки новим технологіям посадки, відомим як Range Trigger і Terrain-Relative Navigation. На Червоній планеті марсохід буде шукати ознаки присутності мікроорганізмів, прокладати шлях відправки людей на Марс і випробовувати нові технології для майбутніх місій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що NASA запропонувало кожному бажаючому зробити селфі на Марсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?