Дані 1,5 млрд користувачів Facebook викрали і виставили на продаж — Privacy Affairs
Категорія
Технології
Дата публікації

Дані 1,5 млрд користувачів Facebook викрали і виставили на продаж — Privacy Affairs

Дані 1,5 млрд користувачів Facebook викрали і виставили на продаж — Privacy Affairs
Джерело:  online.ua

Особиста інформація приблизно 1,5 мільярда користувачів Facebook з усього світу, ймовірно, була виставлена на продаж після недавнього збою. Згідно зі звітом компанії Privacy Affairs, що займається захистом даних, учасник одного з відомих форумів хакерів заявив, що володіє цією інформацією і запропонував продати її частинами іншим учасникам форуму. Один користувач повідомив, що йому виставили рахунок в 5 тисяч доларів за інформацію про 1 мільйон користувачів мережі.

Джерело: Newsweek

Користувач, що ймовірно володіє інформацією, що просочилася, стверджував, що для кожного облікового запису Facebook дані включають таке: ім'я, адреса електронної пошти, місце розташування, стать, номер телефону та ідентифікатор користувача.

Зразки, надані користувачем, скоріш за все, були справжніми, згідно з аналізом Privacy Affairs. Компанія також перевірила інформацію на предмет попередніх витоків і виявила, що передбачувана інформація була фактично новим витоком, а не перепродажем старих даних. Хакер також стверджував, що відповідає за операцію з очищення даних 18 тисяч клієнтів чотирирічної давності.

Однак кілька користувачів на форумі повідомили, що вони нічого не отримали після відправки грошей вищезазначеному учаснику, який заявляє, що володіє даними. Це може вказувати на те, що передбачуваний витік насправді був шахрайством.

Аналогічний витік даних навесні стосувався 533 мільйони користувачів

Схожий витік даних стався навесні і стосувався приблизно 533 мільйонів користувачів з 106 країн. Інформація була визнана достовірною такими агентствами, як Business Insider.

Цей останній передбачуваний злом стався приблизно в той же час, коли Facebook і його дочірні платформи, Instagram і WhatsApp, зазнали тривалого відключення. Користувачі з усього світу почали повідомляти про свою нездатність отримати доступ до послуг.

«Нам відомо, що у деяких людей виникають проблеми з доступом до наших додатків і продуктів», - йдеться в офіційному акаунті Facebook в Twitter про вчорашній збій. «Ми працюємо над тим, щоб якомога швидше повернути все в норму, і просимо вибачення за будь-які незручності».

Інтернет-аналітик Дуг Медорі сказав, що проблеми Facebook могли виникнути через скасування маршрутів системи доменних імен, що заважало браузерам правильно переводити веб-адреси в IP-адреси.

Варто також відзначити, що інформація про витік і подальший продаж даних не є однозначною. За даними деяких інших джерел, безсумнівних підтверджень цього припущення поки немає, тому в даний момент вважається, що дані були отримані шляхом аналізу загальнодоступної інформації.

Читайте також:

  • Facebook та Instagram перестали працювати в усьому світі.

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?