Данілов назвав головний пріоритет ЗСУ під час контрнаступу
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов назвав головний пріоритет ЗСУ під час контрнаступу

Данілов назвав головний пріоритет ЗСУ під час контрнаступу
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, наразі українські військові одночасно тримають оборону та проводять контрнаступ, а головним пріоритетом є знекровлення злочинної армії РФ за допомогою артилерії.

Джерело: Facebook секретаря РНБО

Що відомо про ключові задачі ЗСУ під час контрнаступу 

СОУ крок за кроком просуваються вперед до визначених верховним командуванням цілей, маючи одним із своїх головних пріоритетів збереження життя військовослужбовців і цивільного населення. "М’ясні штурми" - це російська прерогатива пригожинсько-герасимовського стилю ведення війни, - зазначає Данілов.

Секретар РНБО підкреслив, що українські сили опору на окупованих армією РФ територіях готують сприятливі умови для подальшої роботи українських військових.

Одним із головних пріоритетів СОУ на цей час є передусім "артилерійське знекровлення" російських окупаційних військ, максимальне знищення артилерійських та інших систем вогневого ураження та їх розрахунків для розчищення театру бойових дій для операцій СОУ. Знищення російських пунктів управління, складів боєприпасів, палива, продовольства, маршрутів забезпечення. Така робота українськими захисниками виконується на відмінно, - наголосив секретар РНБО.

Данілов зазначив, що показники знищення ворожої техніки досягли чи не максимальних показників з моменту початку війни.

Що відомо про дії злочинної армії РФ 

Данілов підкреслив, що російські військові злочинці значно активізувались на Сході України, в районах Мар'їнки та Авдіївки на Донеччині і підтягують резерви з підрозділів повітряно-десантних військ з метою повного захоплення Донецької і Луганської областей і відтягування сил та засобів СОУ від інших напрямків.

Ворог також концентрує додаткові сили на Півдні, вибудовуючи, як мінімум, трирівневу систему фортифікації з проведенням безпрецедентного по масштабах мінування територій на найбільш критичному для себе Купянсько-Лиманському напрямку з метою убезпечення створення умов з "перерізання" так званого "сухопутного коридору" в Крим, - зазначає секретар РНБО.

Він також наголосив, що плани Кремлівського диктатора Володимира Путіна зі знищення України військовим шляхом не змінились і будуть актуальними доти, "доки Росія не отримає військової поразки з подальшою внутрішньою дестабілізацією і поваленням путінського режиму".

Путін продовжує вірити у перемогу своєї так званої "другої армії" так само, як Гітлер у 1945-му вірив у перемогу Вермахту, що призведе до тих самих наслідків. Компромісів не передбачено, альтернативи бункеру не існує, - підкреслив Данілов.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?