Солдати РФ уже потрапили у пастку на фронті — експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Солдати РФ уже потрапили у пастку на фронті — експерт

Солдати РФ уже потрапили у пастку на фронті — експерт
Джерело:  online.ua

За словами очільника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, армія РФ продовжує перекидати найбільш боєздатні підрозділи у Бахмут. Росіяни намагалися створити пастку для ЗСУ, захопити місто та вийти на кордон Донецької області, однак все склалося не так, як очікували окупанти.

Джерело: "24 Канал"

Експерт заявив про пастку для армії РФ у Бахмуті

Ситуація кардинально змінилась та перевернулась. У цьому випадку Росія хотіла викопати яму для нас, але вони самі туди потрапляють. Зараз ситуація протилежна, тільки вже на нашу користь. Тепер ми робимо для ворога те, що він хотів зробити для нас, – пояснює Олександр Мусієнко.

Військовий експерт звертає увагу на те, що наша армія майже не залучає резерви, які підготовлені для контрнаступу.

Що важливо розуміти, ЗСУ обороняються та атакують наявними силами.

Головна мета наших бійців на Бахмутському напрямку – завоювання флангів, встановлення контролю за флангами довкола Бахмута.

Як наслідок, встановлення вогневого контролю за допомогою артилерійського та мінометного вогнів за Бахмутом. Надалі це перерізання ліній забезпечення та логістики з окупованих територій до Бахмута. У такий спосіб звільнити цю територію, – зазначив Мусієнко.

Що важливо зробити ЗСУ у Бахмуті

На переконання військового експерта, перед українськими воїнами стоїть ще одне завдання.

Країна-агресорка продовжує стягувати на Бахмутський напрямок резерви, тому потрібно їх усі знищувати.

Це відбувається у контексті контрнаступальних дій ЗСУ на інших напрямках. Ворог змушений розтягувати свою лінію фронту, лінію оборони, що створює певні перспективи для нас. Попри те, що росіяни перекидають підкріплення, вони не відвоювали жодних позицій українських військ під Бахмутом, – наголосив Мусієнко.

Він також звернув увагу на те, що на одному з флангів українські захисники просунулись на 3 кілометри, на іншому – на понад кілометр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?