Російські окупанти готують із півночі Криму примусову "евакуацію"
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти готують із півночі Криму примусову "евакуацію"

Російські окупанти готують із півночі Криму примусову "евакуацію"
Джерело:  online.ua

Російські окупанти у Криму готують примусове переміщення місцевих жителів із півночі півострова та викрадення матеріально-культурних цінностей.

Джерело: Центр національного спротиву

Російські окупанти готують із півночі Криму примусову "евакуацію"

Там уточнили, що російські загарбники віддали розпорядження підконтрольним їм адміністраціям на півночі Криму щодо підготування "евакуації".

Так, росіяни роздали вказівки про формування списку людей на примусову "евакуацію" вглиб півострова або на територію РФ. Кримське підпілля повідомило, що такі підготування вже відбулися в Армянську на півночі півострова.
У планах окупантів – перш за все, вивезти представників окупаційних адміністрацій та їхні сім’ї, також техніку та документи. Росіяни також вимагають надати їм списки матеріально-культурних цінностей, які планують викрасти до РФ.
В ЦНС також зазначили, що мають списки причетних до діяльності окупаційних адміністрацій та розкрадання цінностей: "Кожен понесе покарання та відповідатиме за скоєне".

Що відбувається в окупованому Криму

Нагадаємо, російські окупанти наприкінці травня почали вивозити з Криму таємну документацію, серед якої були військові документи та шифрувальне обладнання.
За інформацією від партизанів з руху "АТЕШ", в Армянську загарбники мінують хімічний завод "Титан", з якого неодноразово відбувалися шкідливі викиди. Водночас голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін попереджав про підготування росіянами провокації на цьому хімзаводі.
Представниця президента України у Криму Таміла Ташева повідомила у червні, що з Криму масово виїжджають росіяни, які приїхали туди після 2014 року. Так на них впливає постійна "бавовна" на півострові. А місцеві жителі дуже критично налаштовані до російських адміністрацій: "Люди дійсно розуміють, що вони максимально втягнуті у війну".
В американському Інституті вивчення війни повідомили, що росіяни почали переміщати свій флот із Криму до порту Новоросійська, попри те, що кілька десантних кораблів все ще курсують у Чорному морі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?