Данілов показав випробування нової української ракети
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов показав випробування нової української ракети

Данілов показав випробування нової української ракети
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов оприлюднив відео випробувань нової ракети українського виробництва. 

Джерело: Facebook секретаря РНБО

Що відомо про випробування нової української ракети 

Ракетна програма президента України в дії. Випробування успішні, застосування ефективне. Ждет Севастополь, ждет Камчатка, ждет Кронштадт…P.S. Тиха і співоча українська ніч… зазначив секретар РНБО.

Водночас Данілов не вавів жодних подробиць стосовно нової української ракети.

Однак, за інформацією журналістів видання “Українська правда”, відео має відношення до заяви президента Володимира Зеленського про успішне ураження цілі злочинної армії РФ українською ракетою на відстані в понад 700 кілометрів.

Данілов стосовно заяв у ЗМІ щодо контрнаступу ЗСУ 

За словами секретаря РНБО, міжнародні ЗМІ та незалежні аналітики у власних заявах та розрахунках щодо ходу розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України посилаються на застарілу інформацію, або ще не досліджену.

Тому, як підкреслює Данілов, їхні оцінки та заяви можуть бути поверхневими.

Він зазначив, що останнім часом у ЗМІ з'явилось багато матеріалів із критикою контрнаступу ЗСУ.

Секретар РНБО підкреслив, що заяви про "повільний темп українського контрнаступу", "неправильний напрямок основного удару", "розпорошення сил", "великі втрати техніки", "нецільове використання коштів" та багато іншого, що випускають західні ЗМІ, активно підхоплюють українські медіа, а особливо радіють кремлівські пропагандисти.

Данілов нагадав, що подібної війни не було з часів Другої світової. Протягом останніх років технології  і озброєння, і всі процеси зазнали значних змін.

Україна, як пояснив секретар РНБО, отримує від західних партнерів сучасні озброєння, які потребують більш уважного вивчення.

Секретар РНБО, закликав пресу щодо питання війни в Україні зважати на 7 моментів:

Ще не одна держава до злочинного вторгнення армії РФ в Україну не стикалась із загрозою повного знищення  з боку країни, яка має перший за розміром ядерний арсенал і яка була країною-гарантом її безпеки.

Більше того, Україна вимушена вести бойові дії і чинити опір агресору в умовах, коли уся країна перебуває у зоні ураження ворожою зброє.

Данілов підкреслює, що подібних обставин ще не було у світовій практиці.

Секретар РНБО зазначив, що після 1945 року країни ЄС не мали досвіду успішного керівництва збройними силами, чисельність яких складає сотні тисяч військових в умовах повномасштабної війни. Наразі цей досвід здобуває Україна, воюючи з армією, яка переважає її і за чисельністю, і за озброєнням.

Данілов підкреслив, що усталені військові доктрини наразі не працюють, а діючі командувачі, генерали або адмірали ЄС, США або НАТО орієнтуються уже український досвід.

 Востаннє плани оборони, наступу і контрнаступу в умовах повномасштабної війни на Європейському континенті генштаби різних країн розробляли аж у 30-40-х роках минулого століття. Наразі цей досвід і знання набувають українські військові.

 Жодного разу за майже 80 років повноцінна лінія фронту довжиною в тисячі кілометрів не пересікала Європу. За цей час встигло вирости щонайменше три покоління, що дали світу офіцерів, журналістів, експертів і політиків, які не знали війни.

Експерти, які аналізують і коментують перебіг українського спротиву Росії, вимушені спиратися на старі знання і не мають оновленого теоретичного багажу, оскільки він тільки формується. Більше того, наразі всі новітні теоретичні знання відразу перевіряються на практиці українськими воїнами.

Данілов вважає, що саме тому всі оцінки та прогнози відносно перебігу війни потрібно сприймати з огляду на таку обставину.

 Логістичні виклики, які постали перед Україною, стали чи не наймасштабнішими з періоду закінчення Другої світової війни. Данілов пояснив, що нарізі на цій війні використовують мільйони тонн військових і супутніх вантажів, підписують десятки тисяч контрактів і закупівель, є тисячі постачальників і сотні тисяч кілометрів складних маршрутів транспортування. Більше того − головний логістичний центр знаходиться за межами країни-споживача, а на фронті все потрібно "невідкладно і терміново".

Україна перша в XXI столітті за революційно короткий проміжок часу створила комплексні операційні системи управління боєм і керування військами, провівши їх практичне випробування в реальних умовах.

Секретар РНБО підкреслив, що у цьому столітті жодна країна не використовувала в такій кількості і з такою інтенсивністю сучасне озброєння, побудоване на інноваційних технологіях.

В умовах надскладних процесів, пов’язаних як з війною, так і з безліччю інших подій, журналістська робота потребує винятково високої професійності, знань і вміння заглиблюватися в деталі. Замість цього нажаль часто-густо маємо поверхневі судження, некомпетентність і не бажання пошуку істини, а одномоментність дутої сенсації. Виграючи "лайки", можна загратися і програти країну. Інформація може бути ліками, але в той же час може непомітно перетворитися і на отруту", − підсумував Данілов.

Данілов щодо втрат України у війні 

Данілов підкреслив, що заяви західних ЗМІ про нібито втрати ЗСУ у війні у понад 70 тис вбитими перебільшені і неправдиві.

Те, що стосується втрат, це не відповідає дійсності. У нас не було такого війська, щоб говорити про втрати у 70 тисяч військових, -пояснив секретар РНБО.

Данілов підкреслив, що "люди, які це писали, не володіють інформацією про стан справ".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?