Данілов пояснив різку критику Зеленського у бік НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Данілов пояснив різку критику Зеленського у бік НАТО

Данілов пояснив різку критику Зеленського у бік НАТО
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, жорстка реакція президента Володимира Зеленського на підсумки саміту НАТО у Вільнюсі викликана відстоюванням інтересів держави.

Джерело: радіо  NV

Зеленський має право критикувати НАТО 

Це не репліка президента Зеленського. Це висловлювання президента країни, на території якої йде велика війна. І ми повинні з вами це розуміти. Президент представляє нашу країну, і він відстоює інтереси, перш за все, нашої країни, - пояснив Данілов.

Секретар РНБО підкреслив, що у XXI столітті в центрі Європи вже більше 500 днів йде розв'язана Кремлем злочинна війна проти України.

Що стосується ситуації, що комусь подобається, комусь не подобається. Я ще раз підкреслюю: ми знаходимося в дуже складній ситуації сьогодні. У XXI столітті в центрі Європи відбувається війна більше 500 днів. Ми б точно розуміли, що з цим питанням потрібно якомога швидше закінчувати, щоб поставити крапку. Кожен день гинуть люди. Не потрібно це сприймати як якісь особисті виклики. Слід знаходити на складні питання відповіді, - наголосив Данілов.

Коли Україна може отримати запрошення щодо вступу до НАТО 

За словами президента Литви Гітанаса Науседи, запрошення України до Альянсу у більшій мірі пов'язано із завершенням війни.

За словами Науседи, зараз ніхто в НАТО не задається питанням, чи стане Україна членом НАТО.

Ухвалено багато рішень, які, перш за все, зміцнюють нашу безпеку і силу, - підкреслив він.

Литовський президент зауважив, що Україна і президент Володимир Зеленський знають про умови вступу в НАТО, але побоюються, що їхній список може бути нескінченним.

Вони побоюються формулювання. Виходячи з того, що "при виконанні умов" можна висувати все нові й нові вимоги, - пояснив Науседа.

Він розповів, що запевнив Зеленського в тому, що в НАТО всі єдині в підтримці України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?