Данілов про контрнаступ: остаточного плану поки не має
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов про контрнаступ: остаточного плану поки не має

Данілов про контрнаступ: остаточного плану поки не має
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, наразі остаточний план контрнаступу українських військових ще не затверджений. Однак наразі розглядаються кілька робочих варіантів.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про підготовку ЗСУ до контрнаступу 

Я не використовую термін контрнаступ. Це - військові дії. Наші військові знають, що їм робити та де їм робити, в який час їм робити, - зазначив Данілов.

Він підкреслив, що остаточні рішення щодо термінів та напрямків проведення контрнаступальної операцїі будуть прийматись головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним та президентом Володимиром Зеленським.

І коли хтось починає про щось говорити навіть з поважних інституцій на Заході, повірте, на сьогодні людей, які знають точно всі наші плани, не існує. Остаточний план ще не затверджений, у нас є кілька варіантів і всі вони у роботі, - підкреслив секретар РНБО Олексій Данілов.

Він зазначив, що всім хотілось, щоб військова допомога від партнерів надходила б швидше, однак Україна вдячна за надання тіє потужної військової допомоги, яка вже надійшла.

Не тільки США, а й інші країни в цьому беруть участь. Сьогодні у нас є гість. Також є остаточне рішення про те, що наша країна найближчим часом почне отримувати від Євросоюзу 1 мільйон снарядів, який конче необхідний нам для того, щоб ми здобули перемогу над рашистами. Вона йде і не буде припинятися, - зазначив Данілов.

Україна працює із партнерами над додатковою оборонною допомогою

Президент Володимир Зеленський зазначив, що наразі Україна працює із міжнародними партнерами над додатковими пакетами безпекової допомоги.

Є чергові хороші новини від партнерів. З того, що можна сказати публічно, - є новий оборонний пакет від Сполучених Штатів, - зазначив глава держави.

 Президент пояснив, що загальний обсяг - 1 млрд 200 млн доларів. Артилерія, захист від ракет і безпілотників терористів, інші речі для посилення наших захисників і захисниць.

Дякую президенту США Джо Байдену, Конгресу - обом партіям, та кожній американській родині за незмінну підтримку і за американську силу, яка додає нам міцності, - наголосив Зеленський.

Окремо він додав, що Україна працює також і з іншими партнерами над додатковими оборонними пакетами. Таким чином країна намагається додати нові можливості для наших воїнів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?