Індія вирішила приєднатися до антиросійських санкцій щодо обмеження цін на нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Індія вирішила приєднатися до антиросійських санкцій щодо обмеження цін на нафту

Індія вирішила приєднатися до антиросійських санкцій щодо обмеження цін на нафту
Джерело:  online.ua

Уряд Індії прийняв рішення не порушувати санкції проти Росії, включаючи обмеження цін на російську нафту, встановлене на рівні $60. У зв'язку з цим, індійська влада звернулася до банків і трейдерів з проханням дотримуватись встановлених обмежень.

Джерело: Bloomberg

Індія вирішила приєднатися до обмеження цін на нафту

Представники Індії під час міністерського засідання G20, що відбулося у Делі на початку березня, провели докладні консультації з колегами з країн G7 та США щодо питань санкцій. Як повідомило джерело агентства, переговори пройшли успішно, і сторони висловили задоволення результатами.

За останні кілька місяців Індія та Китай почали активно купувати сиру нафту з Росії завдяки низьким цінам на цей вид сировини. За даними видання, більше року тому Індія практично не закуповувала нафту в Росії, але сьогодні південноазіатський ринок став ключовим для Москви.

Що відомо про обмеження цін на нафту РФ

З початку грудня було встановлено верхню межу цін на нафту на рівні $60 за барель, а з 5 лютого верхні межі цін на нафтопродукти з Росії становлять $100 та $45 за барель відповідно.

Індія, за даними джерел у Держдепі США, купує нафту в Росії за ціною, нижчою за встановлену «стелю». Купівля нафти у Росії є постійним питанням у переговорах між США та Індією, оскільки Вашингтон прагне позбавити Росію доходів, необхідних Москві для фінансування своєї військової кампанії проти України.

Згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства, в 2022 році Індія оминула Європу і стала головним покупцем російської нафти, що постачається морем. За період до 24 лютого 2022 року Індія збільшила імпорт російської нафти у 16 разів. Близько третини імпорту нафти до Індії посідає сировину з Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?