Експорт російської нафти обвалився на тлі нових санкцій ЄС та G7
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експорт російської нафти обвалився на тлі нових санкцій ЄС та G7

Експорт російської нафти обвалився на тлі нових санкцій ЄС та G7
Джерело:  online.ua

Іноземні журналісти звертають увагу на те, що постачання російської нафти морським транспортом обвалилося в перший тиждень дії санкцій G7 та Євросоюзу, які націлені на доходи влади РФ від продажу "чорного золота".

Джерело:  Bloomberg

Експорт нафти з РФ обвалився після введення санкцій

За словами експертів, це падіння частково спровоковане ремонтом в порту на Балтиці, який вже завершився. Окрім того, була проблема з браком судновласників, які готові перевозити ключові вантажі з експортного об'єкта в Азії.

Ба більше, наголошується, що декілька інших портів також продемонстрували зниження в порівнянні з попереднім тижнем.

Журналісти звертають увагу на те, що до даних слід ставитися обережно, оскільки тижневі потоки залежать від термінів планування вантажів, погоди і навіть якості сигналів, які передають самі судна.

Санкції Євросоюзу, що почалися 5 грудня, покликані обмежити доходи Росії від нафти. З одного боку, блок припинив закупівлю, але також заборонив надання ключових послуг, які дозволяють переміщувати нафту.За перший повний тиждень після набуття чинності заборони ЄС на морський імпорт російської нафти загальний обсяг поставок з країни впав на 1,86 мільйона барелів на добу, або на 54%, до 1,6 мільйона барелів, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що менш волатильний середній чотиритижневий показник також впав, встановивши новий мінімум за рік.

Згідно з останніми даними, обсяги в Балтійському морі мають відновитися після закінчення робіт, але вирішення проблем на Сході може зайняти більше часу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?