Уряд Британії боїться сповільнення підтримки України через рішення Сунака
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд Британії боїться сповільнення підтримки України через рішення Сунака

Уряд Британії боїться сповільнення підтримки України через рішення Сунака
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії стурбований тим, що лідер країни Ріші Сунак наказав здійснити аудит, що оцінить вплив військової допомоги офіційного Лондона на хід повномасштабної війни в Україні.

Джерело:  BBC  з посиланням на свого інсайдера

Підтримка України Британією може сповільнитися - ЗМІ

Як вдалося дізнатися журналістам, Ріші Сунак хоче знати, як розвиваються події у війні в Україні та яке значення має військова допомога Британії для України.

Йдеться про те, щоб подивитися, що ми вклали і що ми отримали на виході, – розповідає інсайдер.

На думку представників британського уряду, такий обережний підхід Сунака може стати перешкодою для посилення військової допомоги ЗСУ у вирішальний момент на фронті.

Наразі й Україна, і Росія перебувають у глухому куті, і єдиний спосіб для однієї зі сторін досягти переваги – суттєве збільшення постачання зброї. Тоді як Росія фактично вичерпала свої запаси, Україна може поповнити їх – та лише за допомогою США і ключових держав Європи на чолі з Британією, - зазначають британські посадовці.

Інсайдер видання звертає увагу на те, що через аудит Сунак у дечому переймає підхід американського лідера Джо Байдена, який не хоче допустити ескалацію конфлікту через надання ЗСУ певної зброї.

Ми посилили рішучість США на всіх рівнях – це був тиск з нашого боку, але завжди дружній. Ми не хочемо, щоб Ріші посилював обережність Байдена. Ми хочемо, щоб він наполягав так, як це робив Борис (Джонсон), – пояснює представник уряду Британії, що говорив на умовах анонімності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?