Данілов прокоментував чутки про блокування Facebook в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов прокоментував чутки про блокування Facebook в Україні

Данілов прокоментував чутки про блокування Facebook в Україні
Джерело:  online.ua

РНБО не створює так званий "чорний" список сайтів чи реєстр заборонених ЗМІ і не збирається блокувати Facebook в Україні. Але інструменти по відношенню до тих, хто поширює "політичний бруд" в соцмережах, розробляє.

Джерело: брифінг секретаря РНБО Олексія Данілова

Данілов підкреслив, що РНБО в даний час приводить у відповідність список ЗМІ, які вже не перший рік перебувають під санкціями. Він запевнив, що ніякої санкційного реєстр із забороною ЗМІ наразі не створюється.

"Ви пам'ятаєте, що один молодий чоловік, який на прохання своєї організації був включений в робочу групу, заявив про те, що нібито апарат РНБО має створити якийсь санкційний реєстр із забороною ЗМІ - це абсолютно не відповідає дійсності ... Ми цим питанням не займаємося" , - запевнив Данілов.

Чи можуть в Україні заблокувати Facebook

Що стосується блокування соцмереж в Україні, таких як Facebook або Telegram, то Данілов також підкреслив, що про це не може бути й мови.

"Ви уявляєте, що говорите? Як в Україні заблокувати Facebook. Це неможливо", - категорично відповів Данілов на питання журналістів.

При цьому він визнав, що деякі українці в Facebook займаються "політичним брудом", критикуючи керівництво держави. Але в порівнянні із загальною кількістю українських користувачів, підкреслив секретар РНБО, їх небагато.

"Як з ними боротися? Ми розглядаємо певні процеси, як боротися саме з цими людьми. Ми це робимо. Але те, щоб заблокувати повністю Facebook - ні", - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?