Данія дала Росії дозвіл на Північний потік-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія дала Росії дозвіл на Північний потік-2

Данія дала Росії дозвіл на Північний потік-2

Данське енергетичне агентство погодило будівництво "Північного потоку-2" на території континентального шельфу країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Йдеться про район на південний схід від Борнхольма у Балтійському морі. Цей маршрут обрано як найбільш безпечний та екологічний.

Російський проєкт газогону "Північний потік-2" вже майже завершений. Останні кроки затримувалися через процес отримання дозволу на будівництво від Данії. Вона була останньою державою, яка цього не зробила.

Раніше повідомлялося, що російській стороні доведеться чекати близько місяця згідно з законодавством Данії. Голова ради директорів "Газпрому" Віктор Зубков у жовтні стверджував, що їм потрібно півтора місяця для завершення проєкту.

Низка держав - Україна, Польща, США та Балтика - назвала "Північний потік-2" загрозою для Європи. Його більше інших підтримала Німеччина та Австрія.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Сполучених Штатах виступили із жорстким попередженням стосовно Nord Stream 2. За інформацією міністра енергетики Ріка Перрі, через "Потік-2" буде знищено газовий транзит через Україну, а європейські країни стануть вкрай залежними від постачання європейських ресурсів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?