Влада США попередила Європу про загрозу нищівного удару
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада США попередила Європу про загрозу нищівного удару

Влада США попередила Європу про загрозу нищівного удару
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики США Рік Перрі зробив попередження, що газопровід "Північний потік-2" збільшить вплив Росії на зовнішню політику Європи. З даною заявою він виступив під час візиту у Вільнюс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на портал Delfi.

"Це збільшить вплив Росії на зовнішню політику Європи, а Європа стане більш вразливою в плані перебоїв з поставками", – заявив Перрі.

 Він також зазначив, що газопроводи Nord Stream і TurkStream, які прокладаються з Росії до Німеччини і Туреччини, "дозволять Москві до кінця десятиліття припинити транзит газу через Україну".

 "Nord Stream 2 завдасть нищівного удару по енергетичній різноманітності і безпеці Європи. Газопровід стане єдиним джерел поставок з єдиної країни, яка буде постачати цей газ по одному маршруту і буде постачати його, використовуючи залежні держави, які, зокрема, підпорядкує волі Москви", – сказав Перрі.

Варто зазначити, що прокладкою "Північного потоку-2" яка знаходиться в завершальній стадії, керує російський "Газпром". Її також фінансують німецькі, голландські, австрійські і французькі підприємства. Прихильники газопроводу кажуть, що завдяки йому подешевшає газ, однак американський міністр стверджує, що Москва зможе скористатися своїм впливом, щоб підпорядкувати інші країни своєї волі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з фінським колегою Саулі Нііністьо торкнувся теми російського проекту "Північний потік-2".  Він зазначив, що цей проект є загрозою для всієї Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?