Данія надасть Україні всі свої самохідні артилерійські установки Caesar
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія надасть Україні всі свої самохідні артилерійські установки Caesar

Данія надасть Україні всі свої самохідні артилерійські установки Caesar
Джерело:  online.ua

Данія передасть Україні всі 19 артилерійських систем Caesar, які має.

Джерело: Міністерства оборони Данії

Данія оголосила про передачу Україні 19 САУ Caesar

Уряд Данії вирішив передати Україні всі 19 артилерійських установок Caesar французького виробництва.

Це дуже велика і значна пожертва. Ми постійно контактували з українцями щодо артилерії Caesar, зокрема, і я щасливий, що зараз ми отримали широку підтримку від парламенту Данії, щоб пожертвувати її для боротьби за свободу України. Немає сумнівів, що вона потрібна, навіть якщо з системою все ще є технічні проблеми, - сказав міністр оборони Якоб Еллеманн-Йенсен.

Уряд Данії зараз розглядає можливості паралельно з передачею САУ розпочати швидке придбання нових установок.

З початку війни в Україні Данія була серед найактивніших країн-донорів. Треба і далі бути. У той же час ми повинні знайти баланс між допомогою Україні та продовженням зміцнення оборони Данії, щоб ми могли захистити безпеку Данії та виконувати наші зобов’язання перед НАТО, - сказав міністр оборони.

Зазначається, що з цими САУ ще є низка технічних проблем, які доведеться вирішувати у співпраці з виробником та Україною.

У Міноборони Данії вказують, що Україна попросила артилерію, незважаючи на ці виклики.

Україна протягом травня-червня 2022 року отримала 18 САУ Caesar, які стоять на озброєнні 55-тої окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ».

Яку військову допомогу для України оголосили інші країни

За 19 січня про нову допомогу Україні оголосили Естонія та Швеція.

Естонія передасть Україні десятки гаубиць калібру 155 і 152 мм, боєприпаси, вантажівки для перевезення боєприпасів, понад 100 протитанкових гранатометів Carl-Gustav і боєприпаси до них.

Швеція передасть 50 бойових машин піхоти CV90, 57 протитанкові комплекси NLAW та 155-мм самохідні артилерійські установки Archer.

Велика Британія планує передати Україні 600 керованих ракет Brimstone, окрім раніше оголошених 14 танків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?