БМП і гаубиці: Швеція та Естонія оголосили про нову військову допомогу Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

БМП і гаубиці: Швеція та Естонія оголосили про нову військову допомогу Україні

БМП і гаубиці: Швеція та Естонія оголосили про нову військову допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Швеція та Естонія ухвалили нові пакети військової допомоги для України. Швеція передасть Україні БМП Stridsfordon 90 (CV90), САУ Archer та гранатомети, а Естонія — гаубиці, гранатомети та боєприпаси.

Джерело: прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас, Reuters

Естонія ухвалила рекордний пакет допомоги Україні

Пакет включає вогневу та протитанкову зброю, а також боєприпаси на загальну суму 113 млн. євро. Військова допомога Естонії Україні зросте до 370 млн євро, або трохи більше 1% ВВП Естонії.

Сьогодні уряд Естонії вирішив надіслати найбільший пакет допомоги важкого озброєння Україні. Таким чином, наша загальна військова допомога Україні становить понад 1% нашого ВВП. У пакет входять гаубиці, гранатомети та боєприпаси – те, про що просила Україна, - написала Калас.

Вона зазначила, що Росія надіслала чіткий сигнал, що хоче продовжувати свою агресивну війну і має тисячі танків, бронетехніки та артилерії.

Російська агресія має ціну для всіх нас – ціну, яку ми платимо в євро, а Україна – людськими життями. Ця ціна була б набагато-набагато вищою для всього світу, якби агресія окупилася, - підсумувала Калас.

Президент України Володимир Зеленський подякував Естонії за допомогу.

Швеція схвалила новий пакет допомоги Україні

Новий пакет допомоги від Швеції включатиме 50 броньованих бойових машин піхоти Stridsfordon 90 (CV90), артилерійську систему Archer, протитанкову зброю NLAW, обладнання для розмінування та штурмові гвинтівки.

Пакет коштує 419 мільйонів доларів.

Перемога України у цій війні має майже невимовне значення. Це одна з головних причин того, чому так багато країн роблять так багато, щоб допомогти Україні прямо зараз. Важлива моральна підтримка, але також і наша спільна безпека, - заявив на прес-конференції прем'єр-міністр Ульф Крістерссон, додавши, що Україна бореться за свободу всієї Європи.

 Зеленський також подякував Швеції за новий пакет допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?