США готують один з найбільших пакетів військової допомоги Україні: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

США готують один з найбільших пакетів військової допомоги Україні: що відомо

США готують один з найбільших пакетів військової допомоги Україні: що відомо
Джерело:  online.ua

США найближчими днями планують оголосити про надання Україні одного з найбільших пакетів військової допомоги, однак без танків. 

Джерело:   CNN

Що відомо про новий пакет військової допомоги Україні від США

Співрозмовники з адміністрації Білого дому повідомили журналістам на правах анонімності, що США поки не готові надати Україні танки Abrams, попри те, що Велика Британія, Польща та інші готові передати танки.

Хоча американські посадовці публічно підтримують рішення союзників щодо танків, поки що жоден із них не дав зрозуміти, що адміністрація Джо Байдена може змінити свою думку і відправити американські танки Україні.

У Пентагоні пояснюють, що таке рішення не пов’язане з побоюванням ескалації у відносинах з Росією чи ризиків потрапляння до Москви американського озброєння. Занепокоєння викликає те, наскільки складно експлуатувати і обслуговувати 70-тонний Abrams і чи підійде він українським військам.

Найбільший на сьогоднішній день пакет безпекової допомоги США, про який було оголошено на початку січня 2023 року, становив понад три мільярди доларів і містив першу партію бойових машин піхоти Bradley.

Зазначимо, що загальна військова допомога адміністрації Байдена Україні становить близько 25 мільярдів доларів, з них понад 24 мільярди були надані після початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року.

Між тим глава НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі закликав значно збільшити військову підтримку України.

Це поворотний момент у війні і необхідність значного збільшення підтримки України. Якщо ми хочемо завтра знайти мирне рішення шляхом переговорів, нам потрібно надати більше зброї сьогодні, - підкреслив генсек НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?