МЗС України відповіло Лаврову: Росії доведеться виконати мирну формулу
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України відповіло Лаврову: Росії доведеться виконати мирну формулу

МЗС України відповіло Лаврову: Росії доведеться виконати мирну формулу
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України відповіли на зухвалу заяву російського очільника МЗС Сергія Лаврова щодо неможливості мирних переговорів за формулою, яку запропонував президент Зеленський.

Джерело: Facebook речника МЗС Олега Ніколенка

МЗС вважає, що Москва не готова до миру

Публічні маневри представників російського режиму про готовність до переговорів, “перемир’я на Різдво”, очікування на “реальні” пропозиції Заходу – лише димова завіса для підготовки до чергової російської терористичної атаки по Україні, - йдеться в дописі Олега Ніколенка.

Утім, на думку речника відомства, партнери України вже давно перестали звертати увагу на те, що говорять в МЗС РФ. А ті вимоги “Формули миру” від Зеленського, які критикував Лавров у своїй промові, отримали широку міжнародну підтримку.

Це – комплексний документ із десяти пунктів, втілення яких допоможе відновити мир на українській землі та створить запобіжники для не повторення російської агресії в майбутньому. Подобається це комусь в Кремлі, чи ні, але Росії доведеться виконувати мирну формулу, - наголосив речник.

Ніколенко додав, що нині вся команда МЗС та Дмитро Кулеба роблять все можливе, аби Україна отримала якнайбільше озброєння.

Лавров назвав безглуздим перемир’я з Україною

Напередодні, глава МЗС Росії зробив низку гучних заяв, зокрема порівняв санкції проти РФ з Голокостом, а ініціативи президента України щодо миру просто відкинув.

Зеленський висуває якісь абсолютно безглузді ініціативи, план із 10 пунктів, де навалено все, що можна: продовольча безпека, енергетична безпека, біологічна, виведення російських військ звідусіль, покаяння РФ, трибунал, осуд і так далі. Про переговори із Зеленським за його ініціативою не може бути й мови, - заявив російський міністр.

Також Лавров запевнив, що Зеленський нібито “заборонив будь-які переговори з російським урядом на законодавчому рівні”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?