Зеленський збирається у ООН у річницю вторгнення РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський збирається у ООН у річницю вторгнення РФ

Зеленський збирається у ООН у річницю вторгнення РФ
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський має намір особисто відвідати ООН, щоб виступити під час засідання високого рівня Генеральної асамблеї напередодні першої річниці вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Президент планує це зробити, якщо дозволить ситуація з безпекою.

Джерело: АР

Зеленський планує відвідати ООН 24 лютого: що відомо

 За словами заступниці глави МЗС України Еміне Джапарової, для уможливлення поїздки українського лідера знадобляться чимало факторів, враховуючи військову ситуацію на місці та попередження ГУР Міноборони про те, що країна-агресорка має намір розпочати серйозний наступ у лютому.

 Наш президент хотів би приїхати, у нього є воля чи намір приїхати, але все ще є питання, чи буде ситуація з безпекою, яка дозволить йому приїхати, - пояснила українська дипломатка.

Що важливо розуміти, якщо президент все-таки приїде в ООН, то це буде лише друга його поїздка за межі України після повномасштабного вторгнення.

Як відомо, нещодавно Володимир Зеленський здійснив несподіваний візит до Вашингтона 21, щоб провести переговори з американським колегою Джо Байденом і членами Конгресу.

За словами посла України в ООН Сергія Кислиці, Генасамблея вже запланувала на 23 лютого дебати високого рівня щодо війни в Україні, після яких 24 лютого відбудеться міністерське засідання Ради безпеки ООН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?