РФ скликала Радбез ООН через "утиски" УПЦ МП в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ скликала Радбез ООН через "утиски" УПЦ МП в Україні

РФ скликала Радбез ООН  через "утиски" УПЦ МП в Україні
Джерело:  online.ua

Росія вкотре скликала засідання Ради Безпеки ООН. На цей раз причиною стали "утиски єдиної канонічної православної церкви в Україні".

Джерело: трансляція  засідання РБ ООН

РФ скликала нове засідання РБ ООН щодо України

В УПЦ МП повідомили, що не зверталися до жодної держави з проханням щодо захисту своїх прав і не уповноважували нікого з РПЦ МП виступати від їхнього імені в ООН.

Ми вже чули божевільні заяви про бойових комарів. Сьогодні російський представник пішов далі. Це знущання з РадБезу, коли співучасник злочинів проти людяності вбирається в мантію проповідника й розповідає, яка церква в Україні має бути визнана канонічною, - відреагував на заяви РФ постпред України в ООН Сергій Кислиця.

Представник США Річард Міллс сказав, що "предметом цієї зустрічі є ще одна цинічна спроба Російської Федерації вигадати виправдання – виправдання безглуздої, нечестивої війни".

Росія також намагалася виправдати свою війну цинічними спробами спотворити історію Голокосту. Ця дезінформація відволікає від серйозних, критично важливих світових зусиль по боротьбі з антисемітизмом, включаючи спотворення Голокосту.

Представник Китаю закликав РФ і Україну до мирних переговорів.

Китай завжди заявляв, що захист прав на вільне віросповідання має бути захищене. Це допомагає забезпечити позитивну енергію, яка сприяє розбудові миру. Переговори — це єдиний можливий спосіб вийти із кризи. Китай закликає всі сторони діяти раціонально і долучитися до діалогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?