Україна анонсувала голосування в ООН за спецтрибунал щодо РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна анонсувала голосування в ООН за спецтрибунал щодо РФ

Україна анонсувала голосування в ООН за спецтрибунал щодо РФ
Джерело:  online.ua

За словами першої заступниці очільника МЗС України Еміне Джапарової, вона уже анонсувала винесення на голосування в Генеральній Асамблеї ООН резолюції про створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії. З такою заявою дипломатка виступила під час відкритих дебатів Ради Безпеки ООН щодо верховенства права в міжнародних відносинах.

Джерело:  "Укрінформ"

В ООН відбудеться голосування за спецтрибунал щодо агреії РФ

Ми закликаємо всі відповідальні держави підтримати резолюцію про створення трибуналу, яку ми збираємося винести на розгляд Генеральної Асамблеї, – наголосила Еміне Джапарова.

Українська дипломатка звернула увагу на те, що "право сили, яке Росія варварськи практикує щодо України, дає чіткий сигнал усім присутнім у цій залі: ніхто більше не перебуває у безпеці".

Якщо країна, яка зловживає правами та привілеями постійного члена Ради Безпеки, нападає на іншу державу-члена ООН, це означає лише одне – безпека зруйнована, міжнародний мир поставлений під сумнів, верховенство права брутально порушується, – підкреслила українська дипломатка.

Окрім того, Еміне Джапарова нагадала країнам-членам ООН про те, що майже 88 років тому Штати, Велика Британія, Франція та Радянський Союз підписали Лондонську угоду та Статут Міжнародного військового трибуналу, які відкрили шлях до Нюрнберзького процесу.

На переконання представниці МЗС України, це саме те, що "ми повинні зробити сьогодні – створити спеціальний трибунал для розслідування злочину агресії".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?