Омбудсмен Лубінець розкритикував нейтральну позицію ООН щодо Оленівки
Категорія
Україна
Дата публікації

Омбудсмен Лубінець розкритикував нейтральну позицію ООН щодо Оленівки

Омбудсмен Лубінець розкритикував нейтральну позицію ООН щодо Оленівки
Джерело:  online.ua

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець публічно розкритикував Організацію об'єднаних націй за "посередницько-нейтральну" позицію щодо нещодавно розпущеної місії з розслідування трагедії в Оленівці.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

В Україні критикують позицію ООН щодо Оленівки

Дмитро Лубінець розповідає, що від генсека ООН Антоніу Гутерреша він дізнався, що той ухвалив рішення розпустити цю місію.

За словами омбудсмена, під час пресконференції його команда не почула жодного слова про те, що російські загарбники не допустила цю місію до Оленівки.

Ба більше, не було озвучено жодних аналізів дій РФ.

Україна публічно казала, що ми готові сприяти, створити всі умови, приїжджайте. Але вкотре, на мій погляд, ми побачили посередницько-нейтральну позицію ООН. Жодного слова засудження російської сторони, яка зробила все, щоб не допустити туди цю міжнародну місію. Тому, на жаль, прийняте таке рішення. Якщо вже створили, то хоч якусь роботу зробіть. А якщо ви не отримали гарантій безпеки, прямо публічно скажіть: Росія нас не допустила", - наголошує Дмитро Лубінець.

Український омбудсмен також відверто зізнався, що з самого початку скептично ставився до цієї місії.

По-перше, я проаналізував склад і показав, що всі три людини мають дуже позитивне відношення до РФ. Це вже неприпустимо. По-друге, я казав: "А як ви хочете туди доїхати, РФ дає на це дозвіл?" Ні, не дає" - розповів Дмитро Лубінець.

Як уже згадувалося раніше, 5 січня офіційно стало відомо, що генсек ООН Антоніу Гутерріш ухвалив рішення розпустити місію з розслідування загибелі українських військовополонених в Оленівці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?