Зеленський заявив про підготовку Кремля до спроби реваншу у війні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський заявив про підготовку Кремля до спроби реваншу у війні

Зеленський заявив про підготовку Кремля до спроби реваншу у війні
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський під час відеозвернення до учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі зазначив, що темпи бойових дій в зимовий період уповільнились. Злочине військово-політичне керівництво РФ готує реванщ у війні, проте окупанти в черговий раз зазнають провалу.

Джерело: виступ президента на Економічному форумі в Давосі

Зима сповільнила темпи війни в Україні 

Війна дійсно уповільнюється взимку. Є зрозумілі обставини і зрозумілі причини. Всі втомлюються: природа, люди і, слава Богу, ворог також. Виглядає все це так: щоденно запеклі бої на сході нашої держави. Ми стоїмо стійко і міцно...Що стосується інших частин нашої держави, півдня і півночі, ми контролюємо ситуацію…Ми бачимо, що Росія намагається йти, посилюватися і готуватися до реваншу. Ми вважаємо, що їм не вдасться, бо вони воюють не проти України, а проти цивілізованого підходу до життя, - зазначив голова держави.

Зеленський підкреслив, що Росія разом із своїм керівником, кремлівським диктатором Володимиром Путіним стійко обрала місце серед головних терористів світу.

Навіть не знаю, де це місце. Мені здається, що місце серед терористів Росія собі вже обрала, і сьогодні це вже не залежить від їхнього керівництва. Їхнє керівництво більше не впливає на розвиток Російської Федерації,їхні історію і культуру. Я думаю, все залежить сьогодні від міцності України, підтримки партнерів, політичної підтримки світом України, а також залежить російського суспільства, яке повинно розплющити очі, якщо вони хочуть своїми очима бачити майбутнє для своєї Російської Федерації. Визнати всі ці трагічні помилки, відступити, поважати статут ООН, поважати наш суверенітет, нашу територіальну цілісність, - наголосив президент України.

За словами голови держави, трагічне падіння вертольоту із вищим керівництвом МВС України теж є наслідком злочинної агресії РФ.

Я вважаю – через той досвід війни, який є сьогодні у мене і у нашого суспільства: це не нещасний випадок, це війна. Війна просто не тільки на полі бою. У війни є кілька напрямків. Немає більше нещасних випадків, усе це результат війни. Абсолютно. Усі ці кроки, все, що відбувається. Ракети, які б’ють по наших людях, по цивільному аселенню. Те, що відбувається, коли гинуть діти у садочках, школах. Хтось може розповсюджувати інформацію, що "ми цілили не в цивільне населення, а ми хотіли саме по енергетичній інфраструктурі вдарити, але так вийшло" або ще щось. Це просто зайві слова. Усе це – кожна людина і кожна смерть – це результат війни, - підкреслив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?