Данія наступного місяця передасть Україні САУ Caesar
Категорія
Україна
Дата публікації

Данія наступного місяця передасть Україні САУ Caesar

Данія наступного місяця передасть Україні САУ Caesar
Джерело:  online.ua

За словами виконуючого обов'язки міністра оборони Данії Троєлса Лунда Поульсена, вже у травні його країна планує передати Україні французькі САУ Caesar, які прибудуть разом з військовими, що проходили навчання за кордоном. 

Джерело:   Media Center Ukraine – Odesa

Що відомо про передачу Данією САУ Caesar Україні 

Ми сподіваємось, що артилерійські системи Caesar ми поставимо до Україні наступного місяця. Наразі вони знаходяться на тренувальних полігонах у Данії, - підкреслив Поульсен

За його словами, Данія також ще до літа почне передавати Україні танки  Leopard 1.

Ще два місяці тому Данія підписала угоду із Німеччиною. Сподіваємося, що ми почнемо постачання танків до літа. Забігаючи на півроку вперед, в Україну можна буде поставити близько 100 танків Leopard 1. І зможемо обговорювати поставки Leopard 2, яких у Данії не дуже багато. Розглянемо інші можливі шляхи передачі, - зазначив Поульсен.

Як західна зброя змінила хід війни в Україні

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, через отримання Україною західної зброї, зокрема, РСЗВ HIMARS, злочинна російська армія вимушена була відводити власну військову техніку на більші відстані, однак військових росіяни не жаліють і готові втратити скільки завгодно людей заради захоплення України.

Росіяни – ворог, з яким дуже важко битися. Вони дуже швидко вчаться. Внаслідок цього змінюється і тактика ведення бойових дій. Коли вони відкрито вторглися в Україну 24 лютого минулого року, вони йшли вперед колонами, без артилерійського прикриття, розвідки, нічого не боячись. І ще везли із собою парадну форму, думаючи, що за три дні вони пройдуть парадом центром Києва. Це їм дорого коштувало. Ми розбивали ці колони, перерізали їхні логістичні ланцюжки. Це призвело до першого, як вони називали, "жесту доброї волі" – звільнення Київської, Чернігівської та Сумської областей. Черговий прояв "доброї волі" стався на Зміїному острові, потім у Харківській області та Херсоні, - зазначає Резніков.

За словами міністра, з травня минулого року Україна почала отримувати від західних партнерів 155-мм артилерійські системи, а з літа – HIMARS та інші ракетні системи залпового вогню, що змінило хід війни в Україні.

Системи західних країн дали змогу захисникам України влучати в цілі на відстані 80 км, знищувати російські склади зброї, склади з паливом і командні пункти ЗС РФ.

Вони винесли з цього урок і стали відтягувати всю цю свою інфраструктуру за 120 км. Так, це ускладнило їхню логістику, але ми більше не могли вражати ці цілі за допомогою HIMARS та інших систем. Виникла необхідність у пошуку інших рішень, здатних подовжити наші руки. Саме тому ми зараз обговорюємо це з нашими партнерами, заявляючи, що нам потрібні нові озброєння і боєприпаси до них, щоб ми мали можливість вражати цілі навіть на відстані 120 або 150 км. Ну а мрія – дістати й понад 300 км, - підкреслив Резніков.

Водночас, за словами Резнікова, у Кремлі з часів Другої світової війни й досі вважають солдатів "просто гарматним м'ясом" і, як і раніше, використовують "тактику м'ясорубки".

Ось, Бахмут. Там їхній "повзучий" напад триває вже шостий або навіть сьомий місяць. Вони використовують штурмові хвилі, тактику атак. Таких хвиль, які безпосередньо слідують одна за одною, може бути 10 чи 12. Тільки в Бахмуті через це вони втрачають убитими і пораненими до 500 солдатів на день. Але там, перш за все, є той "Вагнер", кримінальники та ув'язнені, яких вони просто не рахують. За даними нашої розвідки, багато вищих представників Кремля підкріплюють свої стратегічні розрахунки та планування такою логікою: "Ми не пошкодуємо ні одного, ні трьох мільйонів, тому що за рахунок тих втрат ми приєднаємо половину України з двадцятьма мільйонами і таким чином компенсуємо ці втрати, - зазначає голова Міноборони.

Між тим російський терорист Ігор Гіркін шокував росіян "страшною" історією про те, як українські бійці за допомогою HIMARS знищують окупантів на фронті.

У черговому зверненні Гіркін спочатку спробував заспокоїти свою "публіку", зазначивши, що за один залп ЗСУ вже не "виносять" по сотні солдатів РФ.

А такі випадки були. Цілі штаби бригад знищувалися одним залпом. Штаби бригад, підкреслюю. Включаючи командирів. Цілі табори зносилися з підготовки.. - підкреслив російський терорист.

Терорист згадав про випадок у Макіївці. За його словами, це був не поодинокий інцидент, були й гірші.

З похмурим обличчям терорист попросив армію РФ менше випивати, як це було в новорічну ніч 1 січня.

Нарешті наші військові усвідомили, що навіть на значній віддаленості від фронту не варто збиратися в купи й відзначати день Росгвардії. Ну..накрили Росгвардію в Донецьку, - зазначив Гіркін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?