Данія оголосила про передачу Україні всіх своїх САУ Caesar
Категорія
Політика
Дата публікації

Данія оголосила про передачу Україні всіх своїх САУ Caesar

Данія оголосила про передачу Україні всіх своїх САУ Caesar
Джерело:  online.ua

Під час зустрічі та спільної пресконференції із президентом України Володимиром Зеленським в Одесі прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оголосила про передачу українським військовим всіх 19 САУ Caesar на озброєнні її країни. 

Джерело: сайт президента України

Що відомо про військову допомогу Україні від Данії

Ми передаємо всі наші 19 гаубиць, - повідомила Фредеріксен під час спільного брифінгу із Зеленським в Одесі.

Зеленський зазначив, що цей візит прем'єр-міністра Данії, яку супроводжують кілька міністрів, зокрема оборони та закордонних справ, свідчить про підтримку України.

В Одесі проведено перемови, які стосуються всіх ключових аспектів взаємодії. По-перше, це оборона. Дякую Данії за посилення нашої артилерії, зокрема за фундаментальне рішення постачання гаубиць Caesar, - наголосив президент України.

Також він подякував країні за готовність долучитись до "танкової коаліції". Зеленський уточнив, що це питання сьогодні обговорювалось, він не хотів би говорити про це в деталях, але вірить, що Україна побачить цю техніку найближчим часом.

Також говорили про можливість посилення нашої протиповітряної та протикорабельної оборони для півдня держави, - підкреслив президент.

Він додав, що головне в цьому питанні – це швидкість. Йдеться не тільки про Данію, а й про всіх партнерів України.

Президент України Володимир Зеленський закликав Данію долучитися до зусиль не допустити російських спортсменів до міжнародних змагань.

Координуємо наші дії, щоб посилити санкції проти Росії. А також я закликав Данію долучитися до наших зусиль із захисту спортивних структур і міжнародного олімпійського руху від дискредитації через намагання окремих представників спортивної бюрократії допустити російських спортсменів до міжнародних змагань, - зазначив Зеленський.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?