Данія відправляє винищувачі до Балтійського моря через військовий тиск РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія відправляє винищувачі до Балтійського моря через військовий тиск РФ

Данія відправляє винищувачі до Балтійського моря через військовий тиск РФ
Джерело:  online.ua

Данія заявила, що посилює свою військову готовність у відповідь на «неприйнятний військовий тиск» Росії на Україну. Країна вже привела мобільний оперативний батальйон НАТО у бойову готовність.

Джерело: Reuters

Данія відправляє літаки до Балтії

Датські військові "підвищать готовність бойового батальйону в розпорядженні НАТО, щоб він був доступний протягом одного-п'яти днів", у порівнянні зі звичайними 30 днями, повідомило міністерство оборони.

Батальйон чисельністю 700-800 військовослужбовців буде розташований у Слагельсе, приблизно в 90 кілометрах на захід від Копенгагена, додали в ньому.

Ситуація з безпекою в Європі загострилася в результаті неприпустимого військового тиску Росії на Україну, - заявили в Міноборони Данії.

На тлі побоювань західних країн щодо російського вторгнення в Україну, Данія заявила, що також готова відправити два винищувачі F-16 на свій балтійський острів Борнхольм, "якщо визнає необхідним".

Датські F-16 вже були мобілізовані минулого літа після того, як Росія кілька разів порушила повітряний простір Данії.

На даний момент немає підвищеної загрози для Данії. Ми зміцнюємо наш військовий потенціал, щоб мати можливість швидше реагувати, якщо цього вимагає ситуація, - заявив глава оборони Данії Флеммінг Лентфер.

Щоб посилити присутність НАТО у Східній Європі, Данія в січні направила фрегат до Балтійського моря та чотири літаки F-16 до Литви.

Минулого тижня скандинавська країна, яка також є членом Європейського Союзу, заявила, що готова відправити в Україну військову техніку та зобов’язалася надавати Києву близько 80 мільйонів євро щорічної допомоги.

Ці гроші є доповненням до програми підтримки вартістю 22 мільйони євро, оголошеної в середині січня міністром закордонних справ Данії.

Метте Фредеріксен (фото — flickr.com)

Данія може надіслати Україні військову допомогу

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен сказала, що не хоче виключати відправлення військової техніки в Україну.

Ситуація навколо України зараз становить серйозну загрозу для Європи, і існує реальна загроза збройного конфлікту на європейській території — сказала вона.

Також вона зазначила про безприцидентні санкції, якщо Росія продовжить ескалацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?