Дата інавгурації: у Зеленського виступили з новою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Дата інавгурації: у Зеленського виступили з новою заявою

Дата інавгурації: у Зеленського виступили з новою заявою

В команді новообраного президента Володимира Зеленського припускають, що його інавгурація може відбутися в червні, хоча сам політик хотів би провести захід ще 19 травня, передає ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

Один із членів команди Зеленського, Олександр Данилюк, наголосив, що на інавгурації Зеленського чекають лідерів країн-партнерів України. Окрім того, з багатьма вже є попередні домовленості про приїзд.

"Ми чекаємо 14 травня рішення парламенту щодо дати інавгурації, так передбачено нашим законодавством. Вона може бути з 19 травня, як просив Володимир Зеленський, звертаючись до парламенту, або затягнутися на початок червня, чого не хотілося б", – заявив Данилюк.

Окрім того, він додав, що від призначеної дати інавгурації буде залежати склад гостей заходу.

"Світові лідери мають напружений графік. Вони не можуть щодня стежити за рішеннями Верховної Ради і підлаштовувати свої календарі. Потрібен певний час, щоб їх запросити, щоб вони могли спланувати свій приїзд. Тому чекаємо 14 травня, а потім визначаємося... Ми б хотіли бачити на інавгурації лідерів наших країн-партнерів, з багатьма у нас вже є попередні домовленості і запрошення", - пояснив Данилюк.

Як повідомляв ONLINE.UA, український олігарх Ігор Коломойський запевняє, що на новообраного президента Володимира Зеленського не може бути компромату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?