Давайте разом будувати: про що говорив Зеленський в Італії
Категорія
Політика
Дата публікації

Давайте разом будувати: про що говорив Зеленський в Італії

Давайте разом будувати: про що говорив Зеленський в Італії
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 7 лютого, провів переговори з очільником уряду Італії Джузеппе Конте. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За офіційними даними, головним питанням на зустрічі стало пожвавлення економічних відносин між двома державами. Український лідер навів дані про обсяг торгівлі, який сягнув показника в 4 мільярди доларів у 2019 році.

"Позитивні зміни, які відбуваються у нашій країні, створюють додаткові можливості для нарощування співпраці між Україною та Італією", - додав Зеленський.

Він закликав прем'єр-міністра до активного залучення інвесторів до приватизації в Україні та до різноманітних проєктів у галузях інфраструктури й енергетики.

"Наш уряд працює на спрощення економічних та бізнес-процесів. На цей рік у нас великі плани щодо будівництва доріг, мостів, розвитку портів та аеропортів. Ми будемо раді бачити італійських інвесторів в Україні і зробимо все заради безпеки їхній інвестицій. Давайте разом будувати в Україні та створювати робочі місця", - пояснив президент.

Італійський політик, у свою чергу, заявив про повну підтримку реформ в Україні, її суверенітету й територіальної цілісності.

Сторони переговорів також обговорили можливий графік контактів на 2020 рік і торкнулися теми візиту-відповіді Конте в Україну.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Володимир Зеленський виступив із заявою на адресу країн и з приводу таємних аудіозаписів, які оприлюднили не на користь прем'єра Олексія Гончарука. Він висловив шкоду через обшуки у журналістів, однак зазначив, що не може впливати на правоохоронців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?