Давайте робити так - Зеленський терміново звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Давайте робити так - Зеленський терміново звернувся до українців

Давайте робити так - Зеленський терміново звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Успішна Європа неможлива без України, тому українці щодня повинні робити так, щоб наша країна якомога швидше приєдналася до європейської спільноти. З таким закликом до громадян країни звернувся президент Володимир Зеленський, який привітав українців з Днем Європи в Україні та нагадав, що Європа починається з кожного з нас. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звернення Зеленського, яке він опублікував на своїй сторінці в соцмережі.

Зеленський уточнив, що в 2020 році в День Європи європейські друзі України відзначили 70-річчя проголошення Декларації Шумана, з якої фактично почав свій відлік Європейський союз. Він навів слова Робера Шумана, які актуальні і сьогодні - "Європа не буде побудована відразу або за єдиним планом". Зеленський переконаний, що побудова об'єднаної, процвітаючої і успішної Європи триває і цей процес не може вважатися завершеним без України.

"Я завжди говорив, що Європа - це перш за все спосіб мислення. Європа починається з кожного з нас. З кожного громадянина. З дотримання законів, сплати податків, захисту демократичних цінностей та громадянського суспільства, вільного волевиявлення, свободи слова, думки і віросповідання, рівності і поваги. З "алергії" на те, щоб брати або давати хабарі, з правильно припаркованого авто і недопалків, викинутих на смітник. Давайте робити так, щоб день Європи був у нас кожен день", - закликав Зеленський українців.

Нагадаємо, Україна щорічно відзначає День Європи в третю суботу травня. У 2020 році це свято випало на 16 число. Воно було засновано в 2003 році указом президента. Важливо додати, що Україна - єдина держава в світі, яке відзначає День Європи, яка не є членом ЄС. Таким чином в нашій країні підкреслюють стратегічний курс України на євроінтеграцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського нагадали українцям, що курс України на євроінтеграцію - незворотній процес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?