Це незворотній процес - влада України зробила попередження народу
Категорія
Україна
Дата публікації

Це незворотній процес - влада України зробила попередження народу

Це незворотній процес - влада України зробила попередження народу

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба вирішив зробити важливе попередження громадянам нашої країни. Він звернув увагу кожного українця на те, що курс на інтеграцію з Євросоюзом є незворотнім для держави. Про це він нагадав в ході конференції щодо результатів виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у 2019 році та пріоритетів на 2020 рік, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Я не маю бути політично обережним, і я абсолютно впевнений, що рух України на шляху до Європейського Союзу є незворотнім", - наголосив український дипломат.

Окрім того, він наголосив, що курс на Європейський Союз обрав саме український народ.

Що важливо, 3 березня стало відомо, що до українського парламенту найближчим часом буде внесено законопроєкт, що розширює повноваження євроінтеграційного парламентського комітету – політична підтримка для його ухвалення вже є.

Варто зазначити, що ще 1 вересня 2017 року набула чинності Угода про асоціацію, яка зміцнює зв’язки між Україною і ЄС, завершивши чотирирічний процес політичних кроків довкола цього документа. Слід звернути увагу на те, що чимало норм угоди про асоціацію були тимчасово застосовані іще з 2014 року, але вступ в дію угоди забезпечив тіснішу співпрацю між Брюсселем і Києвом у таких сферах, як зовнішня політика, правосуддя, освіта, наука і технологія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дмитро Кулеба нарешті прокоментував звинувачення у згортанні євроінтеграції через рішення щодо митного союзу з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?