Нарешті відомо, чому Україна відмовилася від митного союзу з ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нарешті відомо, чому Україна відмовилася від митного союзу з ЄС

Нарешті відомо, чому Україна відмовилася від митного союзу з ЄС

Віцепрем’єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба нарешті прокоментував звинувачення у згортанні євроінтеграції через рішення щодо митного союзу з ЄС. Це зазначається у його колонці "Про митний союз України з ЄС: як зробити "зраду" з правильного рішення", передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, відмова від ідеї митного союзу з ЄС "це, по суті, добре для України".

"Митний союз – невід’ємна складова членства в ЄС, до якого ми рухаємося невпинно та не відволікаючись на зради та песимізм" - додав Кулеба.

Він також звернув увагу на те, що митний союз на даному етапі це просто красиве гасло, за яким стоять серйозні загрози національним вигодам і інтересам нашої країни.

"Тому ми від цієї ідеї і відмовляємося" - підкреслив політик.

Окрім того, Дмитро Кулеба нагадав, що коли 3 роки тому офіційний Київ озвучив ідею митного союзу з ЄС, аналітики розкритикували її, тому що такий митний союз означав би більше обов’язків і менше прав для України, більше поступок, менше вигоди від угод про торгівлю з іншими країнами.

"На цьому етапі нам вигідне максимальне поглиблення співпраці між Україною та ЄС у митній сфері. Для цього є всі передумови і можливості. І ми їх використаємо. Це буде вигідно передусім українцям, адже від цього виграє український бізнес і економічно посилиться Українська держава" - підсумував Кулеба.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Європейського Союзу виступила з важливою заявою, а також озвучила нові вимоги до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?