"Даю вам тиждень": Зеленський висунув жорстку вимогу бойовикам на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

"Даю вам тиждень": Зеленський висунув жорстку вимогу бойовикам на Донбасі

"Даю вам тиждень": Зеленський висунув жорстку вимогу бойовикам на Донбасі
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський каже, що готовий дати бойовикам на Донбасі 8 днів, щоб почати будувати міст у Станиці Луганській і вже за місяць він має бути готовий. З даною заявою він виступив в ході спілкування з журналістами на 21 саміті Україна-ЄС, передає ONLINE.UA.

Президент зауважив, що відновлення мосту - один із пунктів Мінських домовленостей. Він зазначив, що для цього треба було розвести сили, що і було зроблено, тож тепер слід почати будівництво переходу.

"Нам нічого не треба з тієї сторони. Ми готові, у нас є гроші - є гроші в бюджеті, є пропозиції наших західних партнерів. Але для того, щоб побудувати міст, треба щоб та сторона демонтувала бетонні укріплення. Вони сказали, що можуть це технічно зробити за 8-10 днів", - сказав Зеленський.

За словами українського лідера, українська сторона готова до демонтажу дуже швидко, за дві-три доби, але це має бути паралельний процес.

"Тому я вам чесно скажу, ми будемо чекати тиждень, максимум 8 днів, і якщо ми не побачимо демонтажу з тієї сторони, ми почнемо будувати міст. Я думаю, що ми до цього готові. Я знаю, як це дуже швидко зробити. Ми пообіцяли людям, що впродовж місяця ми побудуємо", - заявив президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський опублікував у своєму Facebook відеоролик,  у якому висловив власну позицію щодо розведення сил біля міста Станиця Луганська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?