ДБР повідомило про підозру очільнику КСУ Тупицькому
Категорія
Політика
Дата публікації

ДБР повідомило про підозру очільнику КСУ Тупицькому

ДБР повідомило про підозру очільнику КСУ Тупицькому
Джерело:  online.ua

19 січня офіційно стало відомо, що слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру скандальному очільнику Конституційного Суду Олександру Тупицькому. Варто звернути увагу на те, що справа стосується неправдивих свідчень та підкупу свідка. За словами представників ДБР, Тупицький після повідомлення про підозру ігнорує її та вдає, ніби він не підозрюваний, відвідуючи роботу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу  ДБР.

Слідчі бюро також звертають увагу українських громадян на те, що суддя перешкоджає установленню істини.

"Секретаріат КСУ фактично перетворено на юридичну фірму його Голови, оскільки останній готує, друкує, реєструє, відправляє документи для глави суду, які не мають жодного відношення до конституційного судочинства, а лише пов’язані з його участю в кримінальному провадженні",– заявили в Державному бюро розслідувань.

В ДБР також нагадали, що за результатами розгляду зазначеного клопотання указом Володимира Зеленського від 29 грудня 2020 року № 607/2020 його відсторонено від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці. В результаті Тупицький строком на два місяці втратив право виконувати обов’язки судді Конституційного Суду та його голови.

"Враховуючи суспільний резонанс щодо кримінального провадження у якому судді Конституційного Суду України та його Голові повідомлено про підозру, інформуємо, що слідчими Державного бюро розслідувань з суворим дотриманням вимог чинного законодавства України вживаються вичерпні заходи для забезпечення виконання Указу Президента України від 29 грудня 2020 року № 607/2020, згідно з яким останній протягом двох місяців не має права виконувати повноваження судді Конституційного Суду та його Голови та перебувати в приміщенні даного суду", – додали в ДБР.

За словами представників бюро, іншим чином, ніж шляхом відсторонення від посади судді КСУ й одночасно його Голови, неможливо запобігти ризикам впливу останнього на інших свідків у цьому кримінальному провадженні – співробітників КСУ, перешкоджання наданню ними документів на запит слідчого, явки на допит тощо.

Як повідомляв ONLINE.UA, Управління державної охорони вранці у вівторок, 19 січня, не пустило на робоче місце голову Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?