Тупицього не пустили в КСУ: держохорона уточнила законність рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Тупицього не пустили в КСУ: держохорона уточнила законність рішення

Тупицього не пустили в КСУ: держохорона уточнила законність рішення
Джерело:  online.ua

Управління державної охорони вранці у вівторок, 19 січня, не пустили на робоче місце голову Конституційного суду України Олександра Тупицького. Відомство нагадало про відсторонення судді, вдіяне президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу охорони у "Фейсбуці".

Сам Тупицький передбачувано обурився таким рішенням з боку управління.

"Указом Президента України Олександр Тупицький відсторонений від посади судді Конституційного Суду України, адміністративні функції як Голови Суду він має виконувати, оскільки на це його уповноважили судді Конституційного Суду України. Нездійснення адміністративних функцій Голови Суду призведе до дестабілізації роботи всієї інституції", - стверджують в КСУ.

Управління державної охорони зауважило, що отримало офіційне звернення представників Державного бюро. У заяві-відповіді нагадується, що рішення ухвалили "усунення ризиків, у зв’язку з якими було відсторонено Тупицького Олександра Миколайовича від посади судді Конституційного Суду України та задля недопущення останнього до приміщень Конституційного Суду України на строк дії Указу Президента України від 29.12.2020 № 607/2020 (два місяці)".

Додається, що військовослужбовці виконували роботу виключно у межах законних повноважень.

Нагадаємо, КСУ на чолі з Тупицьким восени визнав неконституційною одну з головних норм антикорупційного законодавства, яка на деякий час заблокувала роботу відповідних органів. Це викликало жорстку реакцію з боку інших гілок влади й міжнародних партнерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Тупицький був переконаний, що після прильоту в Україну з ОАЕ йому відразу ж вручать підозру прямо в аеропорту. Він знову звинуватив владу України в спробі дискредитувати його як суддю, а також заблокувати діяльність КСУ з розгляду суспільно значущих справ, зокрема, справи про ринок землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?