Глава КСУ заявив, що йому вручать підозру після прильоту з ОАЕ
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава КСУ заявив, що йому вручать підозру після прильоту з ОАЕ

Глава КСУ заявив, що йому вручать підозру після прильоту з ОАЕ
Джерело:  online.ua

Глава КСУ Олександр Тупицький, якого український глава Володимир Зеленський указом відсторонив від посади, анонсував своє повернення в Україну з відпочинку в ОАЕ увечері 13 січня. Він переконаний, що після прильоту йому відразу ж вручать підозру прямо в аеропорту. Тупицький, який не згоден з указом Зеленського, знову звинуватив владу України в спробі дискредитувати його як суддю, а також заблокувати діяльність КСУ з розгляду суспільно значущих справ, зокрема, справи про ринок землі. Українці обурилися через скандальну заяву глави КСУ, яку назвали ганебною. Вони нагадали Тупицькому, що він сам прекрасно справляється зі своєю дискредитацією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу КСУ, яка опублікувала заяву Тупицького на сайті суду.

"Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький заявляє, що йому з достовірних джерел з посиланням на Офіс Президента стало відомо, що ввечері, 13 січня, після повернення з сім'єю до Києва в будівлі аеропорту за участю окремих ЗМІ та громадських активістів планується проведення публічного« шоу » з інсценуванням вручення підозри. з огляду на зазначене, Голова Суду заявляє, що це черговою спробою дискредитувати його як суддю та голову Конституційного Суду України. Крім того, Голова Суду зазначає, що відповідно до вимог КПК України йому підозра не вручено. Олександр Тупицький зазначив, що порядок здійснення вручення повідомлення про підозру повинно відбуватися виключно в межах належної правової процедури ", - йдеться в заяві Тупицького.

Як відомо, цю заяву Тупицький зробив поки знаходиться на відпочинку з сім'єю в Дубаї. У ЗМІ з'являлася інформація, що там він орендує королівську віллу за 300 тисяч гривень на добу. В КСУ спростували це, заявивши, що пакетний тур відпочинку Тупицького обійшовся йому в 240 тисяч гривень. У суді наголосили, що відпочинок Тупицького цілком відповідає його фінансовим можливостям, зазначивши, що нарахований дохід глави Конституційного Суду України в грудні 2020 року склав 433,5 тисяч грн, що повністю покриває суму витрат на поїздку.

Українці обурені черговою скандальною заявою Тупицького. Вони вважають ганебними скарги глави КСУ і сподіваються, що нарешті настане справедливість і судді, в тому числі Тупицький, які завжди були недоторканні, все ж понесуть покарання за свою діяльність.

Нагадаємо, Тупицького призначив суддею КСУ в 2013 році втікший до Росії президент Віктор Янукович. 27 жовтня 2020 року КСУ під головуванням Тупицького скасував відповідальність за внесення недостовірних даних в е-декларації, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК з контролю і перевірки декларацій. Це рішення серйозно підірвало антикорупційну систему України. 29 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський відсторонив Тупицького від посади на два місяці після клопотання Офісу генпрокурора. Тупицького підозрюють в підкупі свідка і свідомо неправдивих свідченнях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що КСУ звинуватив Зеленського в перевищенні повноважень і загрожує покаранням за відсторонення Тупицького.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?