ДБР з'ясувало, як пожежі на Луганщині стали настільки катастрофічними
Категорія
Події
Дата публікації

ДБР з'ясувало, як пожежі на Луганщині стали настільки катастрофічними

ДБР з'ясувало, як пожежі на Луганщині стали настільки катастрофічними
Джерело:  online.ua

Представники Державного бюро розслідувань виявили схему розкрадання палива у Державній службі надзвичайних ситуацій на Луганщині. Саме цей момент не дозволив вогнеборцям оперативно відреагувати на поширення пожеж у липні та восени. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на правоохоронні органи.

Напередодні, 17 листопада, слідчі ДБР та прокурори області провели обшуки у місцевому підрозділі ДСНС разом із допитами.

"У ході проведених обшуків виявлено та вилучено ймовірні знаряддя злочину, а також документи та інші предмети, що мають доказове значення для кримінального провадження", - підкреслили у відомстві.

Зазначається, що розкрадання палива було налагоджено в систематичних масштабах і було під головуваням керівництвом головного управління служби. Буквально кожен підрозділ її володів технічними засобами для корекції одометрів автомобілів, їх використовували для зміни пробігу транспорту.

"Таким чином, в управлінні ДСНС не було сформовано належний резерв паливно-мастильних матеріалів, спеціалізована техніка для гасіння пожеж під час виникнення масових пожеж на території області не змогла вчасно виїхати на місця пожежі, що не дало можливості їх оперативної локалізації. Корупційні дії посадовців ДСНС призвели до загибелі людей, знищення споруд, будинків та лісових масивів", - наголосив у ДБР.

Наразі слідство працює над встановленням обставин роботи Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та інших сил, яких залучили до боротьби з пожежами.

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 жовтня офіційно стало відомо, що українським рятувальним нарешті вдалося ліквідувати усі пожежі у природних екосистемах на території Луганської області. Також наголошується, що пожежники 8 та 9 жовтня ще залишаться чергувати, аби проконтролювати ситуацію. ДСНС нагадала українцям, що пожежі в екосистемах на Луганщині гасили упродовж тижня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?