Влада повідомила українцям чудові новини про Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада повідомила українцям чудові новини про Донбас

Влада повідомила українцям чудові новини про Донбас
Джерело:  online.ua

8 жовтня офіційно стало відомо, що українським рятувальним нарешті вдалося ліквідувати усі пожежі у природних екосистемах на території Луганської області. Також наголошується, що пожежники 8 та 9 жовтня ще залишаться чергувати, аби проконтролювати ситуацію. Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадала українцям, що пожежі в екосистемах на Луганщині гасили упродовж тижня. Найбільш критична обстановка була зафіксована вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ДСНС.

"Станом на 9 ранку 8 жовтня всі пожежі в природних екосистемах на території Луганської області ліквідовані. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, складає понад 20 тисяч га. Рятувальники евакуювали 150 осіб. Під час ліквідації лісових пожеж виявили тіла 11 осіб, 19 людей постраждали (у тому числі 3 співробітники ДСНС)", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що дані щодо знищення і пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури уточнюється місцевими органами влади.

Як уже згадувалося раніше, 30 вересня стало відомо, що на Луганщині спалахнули масштабні пожежі у трьох місцях. Очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова офіційно заявила, що за фактами масштабних пожеж на Луганщині, де полум‘ям охоплено понад 9300 га, розпочаті кримінальні провадження. Після цього у Станично-Луганській райдержадміністрації з посиланням на місцевих жителів повідомили, що проросійські сили на Донбасі здійснили обстріл лісового масиву, в результаті чого виникли нові осередки пожежі. Згідно з останніми даними, внаслідок масштабних пожеж у Луганській області загинуло 11 людей, постраждали 19. 2 жовтня глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що масштабні пожежі на Луганщині локалізовано.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 жовтня на Донбас приїхав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас в супроводі литовських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?